Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου οι μαθητές της Ε΄ τάξη έχουν ξεκινήσει ένα project σε συνεργασία με τον Αρχελών για τις θαλάσσιες χελώνες και πως θα μπορέσουμε να τις σώσουμε απο το "ανελέητο κυνηγητό" τους. Με αυτό θέλουν να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μετά και τα ατυχεί γεγονότα σε Ίο και Νάξο, όπου βρέθηκαν δολοφονημένες χελώνες και φώκιες, αλλά και δω στην Κίσαμο. Στην περιοχή μας η περυσινή χρονιά ήταν από τις χειρότερες, μιας και βρέθηκαν πάνω από 12 νεκρές χελώνες και ένα δελφίνι...εκτός των άλλων.
Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στο σχολείο και ιδιαίτερα στην δασκάλα της Ε' τάξης, κα. Βασιλική Πέτσκου, που καταρχάς ευαισθητοποίησε τα παιδιά που με την σειρά τους θα μας αποδείξουν οτι μπορούμε όλοι μαζί να ζήσουμε σε αυτόν τον πλανήτη που εμείς είμαστε οι "φιλοξενούμενοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: