Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜA

 Εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κίσαμο
1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου και μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων,των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου 2017.
Β. ΕΙΔΙΚΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
1. Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα εκπαιδευτήρια του Δήμου Κισάμου με ευθύνη των Δ/ντων και των Προϊσταμένων των σχολείων.
 2. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από αντιπροσωπείες μαθητών με επικεφαλείς τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.
Ώρα 18:00 μ.μ. πανηγυρικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
ΣΑΒΒΑΤΟ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
1. Ώρα 06:30 π.μ: Η Φιλαρμονική  του Δήμου Κισάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και χορωδία από κατοίκους της πόλης, θα τραγουδήσουν το "εωθινόν" στην πόλη της Κισάμου.  (*)
2. Ώρα 07:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
3. Θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
4. Ώρα 10:15 π.μ.: Επίσημη  δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό  για την Εθνική Εορτή και ομιλία για τη σημασία της επετείου από την κα. Μαζοκοπάκη Αντωνία,  Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κισάμου.
5. Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην πλατεία Τζανακάκη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Δήμου Κισάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.
6. Ώρα 12:00 π.μ. Παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων και σωματείων στην οδό Σκαλίδη παρουσία των αρχών της πόλης. Την παρέλαση θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.
7. Θα ακολουθήσουν κρητικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα, στην πλατεία Τζανακάκη.
Προσκαλούνται οι Αρχές της πόλης, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία και όλοι οι κάτοικοι να συμμετάσχουν στον εορτασμό της μεγάλης Εθνικής Εορτής μας.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ: Ορίζεται ο κ. Μπατουδάκης Μιχάλης, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού  Σχολείου Κισάμου.
Τη Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Κισάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου θα διευθύνει ο κ. Κουτσογιαννάκης Σπυρίδων, Αρχιμουσικός.
(*) Σημείωση: όσοι κάτοικοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο "εωθινόν" να βρίσκονται ώρα 06:30 π.μ της 25ης Μαρτίου 2017 στο Δημαρχείο Κισάμου.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου παρακαλείται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο χώρο της παρέλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: