Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ...

..αλλά και χωρίς μελέτες.
Την πρακτική αυτή δυστυχώς ακολουθεί η σημερινή Δημοτική αρχή, που άθελα της δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι επιλύει. Το βιαστικό αλλά και φουριόζικο χαρακτηρίζει την πλειοψηφούσα παράταξη.
Έχομε πολλά παραδείγματα να αναφέρομαι όπως π.χ η δακοκτονία
α) Η δημοτική αρχή έχοντας ως μπούσουλα την κακή εκτέλεση της χωρίς καμιά παρέμβαση για να διορθώσει τα κακώς κείμενα (εργατικό προσωπικό, επιπόλαιοι αρχιεργάτες, φάρμακα που καταλήγουν στα ποτάμια) κατά την εξιστόρηση του Δημάρχου στο Δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να εξετάσει τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις των ειδικών, προχώρησε στην διακοπή του ψεκασμού, με ανεξέλεγκτες συνέπειες στο κατ' εξοχήν εισόδημα του τόπου μας το ελαιόλαδο.
β) Είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο την σημερινή εποχή να δημιουργήσεις εντός κατοικημενης περιοχής πλατείες, αλλά και κοινόχρηστους χώρους, π.χ παρκινγκ- παιδικές χαρές. 
Έχοντας λοιπόν ως παράδειγμα την πλατεία κοντά στο μουσείο, που ξαφνικά χωρίς καμιά μελέτη για την συλλογική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου που θα έπρεπε να είναι σημείο αναφοράς αλλά και συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο και όχι μόνο, βλέπομαι βιαστικά και φουριόζικα να τοποθετούνται πλαστικοί κώνοι. Γιατί κύριε Δήμαρχε;
Η απάντηση είναι εύκολη, δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει όραμα, αλλά και το σημαντικότερο δεν υπάρχει ΜΕΛΕΤΗ
Όρεξη υπάρχει;
Η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης
Γιώργος Μυλωνάκης
Μιχάλης Θεοδωρογλάκης, Γιάννης Σκουλάκης
Μιχάλης Πατεράκης, Γιώργος Καρτσωνάκης
Σπύρος Μαυροδημητράκης, Γιώργος Σκορδυλάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: