Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

"Αν επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση του παιδιού στον πολιτισμό, θα δημιουργηθεί μια άλλη κοινωνία, μία άλλη νοοτροπία, μία άλλη προοπτική"
Μελίνα Μερκούρη
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιτακτική αναδύεται η ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό. Έμφαση στον πολιτισμό μέσα στην παιδαγωγική διαδικασία συνεπάγεται επαναπροσδιορισμό του παιδαγωγικού πλαισίου αναφοράς. Όταν η καθημερινή σχολική πράξη συνδιαλέγεται με τον πολιτισμό, εδραιώνεται η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης.
Αξιοποιώντας την τέχνη και τη πολιτισμική κληρονομία ως εργαλείο εκπαίδευσης, επιδιώκουμε την ανάπτυξη και της συνοχή της κοινωνίας της Περιφέρειας Κρήτης σε μια επένδυση πνοής στην ποιότητα, στον πολιτισμό και στον άνθρωπο.
Το παραπάνω πλαίσιο οριοθετεί τον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης. Σ’ αυτό το σχέδιο, ελπίζουμε η σχολική χρονιά που ξεκίνησε να μας βρει συνοδοιπόρους και παρά τις όποιες αντιξοότητες να επιτύχουμε τους στόχους μας. 
Καλή σχολική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: