Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....

 Η πρόταση του Μανούσου Βολουδάκη για τις αγροζημιές στην Κίσαμο συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Να τι δήλωσε ο Μανούσος μετά και την ανακοίνωση αυτή.
Μετά από πολλές προσπάθειες, ήρθε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που από καιρό έχω προτείνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αγροζημιών στην Κίσαμο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο που μόλις κατέθεσε, μια διάταξη (άρθρο 38) στη βάση της αρχικής μου πρότασης, για διοικητικό πρόστιμο που θα επιβάλλει η Αστυνομία ή η ΔΑΟΚ.
Έχω τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι η ρύθμιση θα συνοδευθεί και από ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη περιοχή. Θυμίζω ότι η ρύθμιση αυτή είναι απαραίτητη γιατί όπως έχουν σήμερα τα πράγματα αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τις αγροζημιές δεν υφίστανται καμία επίπτωση επειδή οι υποθέσεις δε φτάνουν ποτέ στο δικαστήριο. Στο εξής δε θα χρειάζεται δικαστήριο, εάν διαπιστωθεί από την Αστυνομία ότι παραγωγικά ζώα βρίσκονται μέσα σε καλλιέργειες άλλου ιδιοκτήτη.
Η ρύθμιση είναι διατυπωμένη έτσι ώστε τα βαριά πρόστιμα να επιβάλλονται στους υπότροπους (αυτούς που έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παρανομία επάγγελμα), και όχι στον κτηνοτρόφο που τυχαία κάποια φορά του ξέφυγαν τα ζώα. (Προς αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσω πρόσθετες διασφαλίσεις και προσθήκες στη διάταξη).
Για να φθάσουμε εδώ, χρειάστηκε η συνεργασία των υπηρεσιών τριών Υπουργείων, τα οποία εμπλέκονται στην νομοθέτηση της διάταξης αλλά και στην εφαρμογή της. Ευχαριστώ για αυτό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.
Τα περιστατικά αγροζημιών από ζώα στα Χανιά είναι πολλά​ - Τι προβλέπει η νέα διάταξη νομοσχεδίου του Υπ. Προστασίας του Πολίτη
Πρόστιμο που ξεκινά από 50 και φτάνει μέχρι τα 1000 ευρώ θα επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ζώων που προκαλούν αγροζημιές.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης των ζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα για πρώτη φορά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης των ζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα για δεύτερη φορά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200) ευρώ.
Στην περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης των ζώων διαπράττει το προαναφερόμενο αδίκημα για τρίτη φορά, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.
Για κάθε επόμενη περίπτωση πλέον της τρίτης φοράς το διοικητικό πρόστιμο διπλασιάζεται.
Ο ιδιοκτήτης των ζώων ενημερώνεται για την παράβαση και την επιβολή προστίμου που του επεβλήθη με συστημένη επιστολή, οφείλει δε να εξοφλήσει το πρόστιμο εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της. Σε περίπτωση κατά την οποία το πρόστιμο δεν εξοφληθεί, το ποσό βεβαιώνεται από την κατά τόπον αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: