Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Με εκπροσώπους της ΒΑΡΞΥΛ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης και ο αντιδήμαρχος κ. Μαυροδημητράκης, σχετικά με την απομάκρυνση όλων των καμμένων υλικών από το εργοστάσιο της στα Βιγλιά, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2008. Η απάντηση της εταιρείας ήταν θετική και το επόμενο διάστημα θα καθαριστεί ο χώρος που εδώ και 12 χρόνια ταλαιπωρεί ολάκερη την κοινωνία της περιοχής.

Να θυμίσω βέβαια οτι είναι η δεύτερη προσπάθεια των ανθρώπων του Δήμου Κισάμου, μιας και κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2016 επί δημαρχίας Σταθάκη, όταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν διαβεβαιώσει τον αντιδήμαρχο κ. Ξυπολιτάκη οτι η εταιρεία προχωρά σε μελέτη απομάκρυνσης των υλικών και καθαρισμό του χώρου.
Ας ελπίσουμε οτι τώρα θα γίνει πράξη η υπόσχεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: