Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΑΝΟΥΣΟ ΟΛΑ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ

- Δεν καταλαβαίνω γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι δε θα χτυπήσουν οι καμπάνες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση από την Πολιτεία. Ορθώς η Εκκλησία της Κρήτης δεν ακολουθεί, και θα σημάνει πιστεύω τις καμπάνες κανονικά. Οι καμπάνες δε θα είναι φέτος πρόσκληση στο ναό - ο καθένας το καταλαβαίνει αυτό. Θα είναι όμως μια υπόμνηση του ποιες μέρες και ώρες περνάμε. Μια υπόμνηση που για τους περισσότερους Έλληνες είχε πάντα αξία, και φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερη.
Πιστεύω επιπλέον ότι ειδικά όσον αφορά το βράδυ της Αναστάσεως, πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να επιτραπεί η λειτουργία των μεγαφώνων των κλειστών ναών.
Εκείνο το βράδυ, το "Χριστός Ανέστη" να ακουστεί παντού. Να ακουστεί όχι μόνο από τις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές, αλλά να αντηχήσει στον αέρα. Να συμμετέχουμε έστω από τα μπαλκόνια μας στη μεγάλη χαρά. Θα είναι για τους περισσότερους από εμάς παρηγοριά και ελπίδα.
Είπε ο Μανούσος Βολουδάκης 

Καλά τα λες Μανούσο αλλά με τόσα μη και όχι, μπερδεύτηκαν τα πράγματα και κανείς δεν ξέρει τι να κάνει και τι όχι... Καμπάνες ναι, μεγάφωνα ναι και όχι, delivery όχι, 4 ώρες ανοικτές την Μ. Παρασκευή, ναι και όχι στο συνωστισμό....κλπ...  
Καλό Πάσχα Μανούσο.... τώρα απλά "Μένουμε στο σπίτι".. με πολλά ΟΧΙ, και ελπίζουμε η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη απο κάθε άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: