Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΟΤΑΝ ΧΑΣΑΜΕ 30.000.000 ΝΤΟΛΑΡΣ


Σε καλή ανάλυση για να διαβάσετε το αίτημα της περιοχής μας το 1975 (μετά την χούντα παίζει σημασία), συμπατριώτη μας εκ εξωτερικού για να ιδρύσει διεθνές καζίνο στον κόλπο της Κισάμου. Για ευνόητους λόγους μιας και ο επενδυτής ζει (ζωή να'χει) έχω διαγράψει τ' όνομα του. Αξίζει να διαβάσετε την αγωνιώδη προσπάθεια του συντάξαντα την επιστολή να πει πόσο όμορφη περιοχή είμαστε αλλά και πόσο παραμελλημένη απο το κράτος.... 
Μια απο τα ίδια λοιπόν εδώ και 45 χρόνια......
 Αυτά επί Δημαρχίας κ. Αντώνη Σχετάκη, προέδρου Εμπορικού και βιοτεχνικού συλλόγου κ. Σπυρίδωνα Μαρή, προέδρου του Φιλολογικού συλλόγου κ. Μαρή Ιάκωβου, και του αγνώστου πρόεδρου Κισσαμιτών Αττικής.... και με τας ευχάς του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ Κυρίλλου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τουριστική κατηγορία που είχαν ρίξει τον Νομό Χανίων επί χούντας, όσο και την επαρχία Κισάμου.. στην εσχάτη θέση απο τον "κατάδικο" Μπαλόπουλο, (ήταν υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας αρμόδιος για θέματα Εμπορίου από τις 31 Ιουλίου 1972 ως τις 28 Σεπτεμβρίου 1973 και γραμματέας του τότε ΕΟΤ, καταδικάστηκε σε ισόβια το 1975). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: