Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

31 Μαρτίου έληξε η θητεία της εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, της Κισαμίτισας Ελένης Τουλουπάκη, μιας δυναμικής Κισαμίτισας που βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπη με ψεύδη και συκοφαντίες αλλά και μεγάλους κινδύνους.
Διαβάζοντας ένα ρεπορτάζ γνωστής εφημερίδας που το υπογράφει ο Ισίδωρος Μπέης, έμεινα έκπληκτος με γνωστές και άγνωστες απειλές στο πρόσωπο της...
.. το 2004 παραμονές της αποστολής του φακέλου για τα εξοπλιστικά στην Βουλή συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο σε ερημικό δρόμο στην Βραυρώνα. Το όχημα της μετατράπηκε σε άμορφη μάζα ενώ η ίδια χρειάστηκε αρκετό χρονικό διάστημα να αναρρώσει. Ο οδηγός που την τράκαρε δήλωσε οτι ήταν υπάλληλος  της ΕΥΠ, αλλά το ατύχημα δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Το 2015 όταν ακολούθησε τον Ηλία Ζαγοραίο στο Παρίσι για την υπόθεση Λαγκάρντ δέχτηκε απειλές και πειθαρχικό έλεγχο, ενώ βρέθηκε και στη Χάγη, σε διοργάνωση της Eurojust για τη μεγάλη υπόθεση των αποκαλούμενων Panama Papers. Οι επιθέσεις σε βάρος της κορυφώθηκαν με το σκάνδαλο Novartis δεχόμενη καταιγισμό μηνύσεων απο τους εμπλεκόμενους και αγωγή κακοδικίας απο την συνάδελφο της Ράικου. 
Η τελευταία αγωγή της κ. Ράικου μπήκε στο αρχείο σαν απαράδεκτη. Όσο για τον Τέλογλου καθάρισε με ένα συγνώμη. 
Δυναμική γυναίκα η Ελένη που έχει στο ενεργητικό της τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεων, μάλιστα έχει διατελέσει εισαγγελέας κατά του ρατσισμού με σημαντικό έργο, για το οποίο έχει λάβει εύσημα από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: