Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Η ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣΑ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δύσκολοι καιροί και γκρίζοι.
Μια χώρα σαν τρελό φορτηγό, με τα φρένα σπασμένα. Και το μέλλον αόρτατο.
Κατά τύχην βρέθηκα προ ημερών σε δημόσια υπηρεσία όπου μόλις εμφανίσθηκε πολιτικό πρόσωπο, ο κόσμος αυθόρμητα του ρίχτηκε αγρίως με σπόντες, αναπάντητα ερωτήματα και πρόγκα.
Χθες ξανά, σε καφέ αυτήν την φορά, πρόσωπο της άλλης πλευράς με αποχρώσες ενδείξεις εμπλοκής σε διάφορα, κανείς δεν τους διαχωρίζει πια.
Νέα ομοβροντία.
Ερωτήματα που δεν πήραν απάντηση. Και πώς να πάρουν; Γιουχάϊσμα. Κέρματα όχι, δεν πέταξε κανείς, κόσμιες εκφράσεις που κρύβαν όλη την αγανάκτηση ενός κόσμου σε απόγνωση.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό, αν είναι πρέπον, αν προάγει τη Δημοκρατία μας & τα ήθη. Πάντως, μεταξύ μας, το ψιλοχάρηκα!
Και ξανασκέφτηκα πως χρειάζεται χρόνος πολύς, να κυλήσει άφθονο νερό στο αυλάκι για να ανακτηθεί η απωλεσθείσα Παρθενία της πολιτικής. Οι παρθενοραφές όσους ξεγέλασαν, ξεγέλασαν. Μέχρις εδώ.
Και η πηγή της Αμυμώνης στέρεψε.
Δημήτρης Χίλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: