Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΙΝΑΜΕ;

Στην Κρήτη οι ως και σήμερα καταγεγραμμένες διαφορές και αντιδράσεις στο σχέδιο Καλλικράτης.... έχουν γίνει στο Ηράκλειο, που με απόφαση του, το νομαρχιακό συμβούλιο ζητά 5 ή 6 δήμους αντί για 9 που προβλέπει ο Καλλικράτης, αλλά και στην μη συνένωση  με το δήμο Ηρακλείου που ζητά ο δήμος Αλικαρνασσού.
Τώρα στα 'ομορφα Χανιά μας, οι αντιδράσεις υπάρχουν στην  Ασή Γωνιά που επιμένει να παραμείνει κοινότητα, ενώ αντιδράσεις καταγράφονται ακόμα και για τον χωρισμό των δύο τουριστικών δήμων Νέας Κυδωνίας και Πλατανιά. Εμμένουν στην πρόταση τους δε, για συνένωση των τριών όμορων δήμων που είχε αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών την 04/01/2010 οι Δήμοι Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμιών. Φυσικά υπάρχει και η αντίδραση των κατοίκων του δήμου Κανδάνου σχετικά με το που θα γίνει η πρωτεύουσα του νέου δήμου.
Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει σταλεί καμιά αντίδραση.....  γιατί η Επαρχία Κισάμου χωρίζετε, ούτε γιατί ο δήμος Κισάμου έμεινε τόσο μικρός;
Τι γίνεται ρε παιδιά μόνο λόγια είμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: