Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Φίλες και Φίλοι
Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των πολιτιστικών Συλλόγων της Επαρχίας Κισάμου
Μ΄ αυτή την επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την συνάντηση γνωριμίας που έγινε κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης (και δια του τύπου) εκπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα την Τετάρτη 28-4-2010 στο Φαλδάμειο στην Κίσαμο ώρα 8 το βράδυ.
Οι παρευρισκόμενοι αρχικά γνωρίστηκαν μεταξύ τους, δηλώνοντας ο καθένας ποιον Σύλλογο εκπροσωπεί, τον τόπο όπου δραστηριοποιείται – εκδηλώσεις που διοργανώνει.
Στην συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου ο καθένας εξέφρασε τις απόψεις του και τους προβληματισμούς του α) για την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι και β) για την έλλειψη συνεννόησης  και συντονισμού τους στον προγραμματισμό εκδηλώσεων του καλοκαιριού, ώστε να μην συμπίπτουν εκδηλώσεις την ίδια μέρα, κυρίως σε περιοχές κοντινές μεταξύ τους που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.
Κοινή διαπίστωση υπήρξε η ανάγκη δημιουργίας ενός κεντρικού οργάνου όπου θα συμμετέχουν και θα εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της Επαρχίας 1) για καλύτερο συντονισμό και συνεργασία μεταξύ τους, 2) για καλύτερο και έγκαιρο προγραμματισμό των θερινών κυρίως εκδηλώσεων τους, ώστε να μην συμπίπτουν μεταξύ τους 3) για αποτελεσματικότερη διεκδίκηση οικονομικής υποστήριξης 4) για δημιουργία κοινής ιστοσελίδας που θα προβάλλει το έργο τους στο ευρύ κοινό 5) για αναζήτηση πόρων από κοινοτικά ή άλλα προγράμματα σε καιρούς δύσκολους για τον πολιτισμό....
Μ΄ αυτό το σκεπτικό συστάθηκε προσωρινή – οργανωτική επιτροπή προκειμένου να μελετήσει τις αναγκαίες νομικές ενέργειες και τις προϋποθέσεις για την ίδρυση ενός τέτοιου κεντρικού συντονιστικού οργάνου και για να διοργανώσει μια δεύτερη ευρύτερη και αντιπροσωπευτικότερη συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της Επαρχίας Κισάμου, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικότερα τα παραπάνω θέματα και να ληφθούν αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες.
Η προσωρινή οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους :
1.    Γεωργουλάκη Πόπη (Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπανια) 6934379269
2.    Κουλετάκη Ανδρέα (Πολιτιστικός Σύλλογος Αστρικα) 6932508709
3.    Κουμή Λευτέρη (Σύλλογος Νέων Κισάμου) 6972525781
4.    Κουνελάκη Στέλιο (Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών) 6973387268
5.    Κουτουλάκη Μανόλη (Πολιτιστικός Σύλλογος Ταυρωνίτη) 2824023029
6.    Μοτάκη Δημήτριο (Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής) 6976679316
7.    Σημαντηράκη Νικόλαο (Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλεριανών) 6972000240
8.    Στυλιανουδάκη  Αντωνία(Πολιτιστικός Σύλλογος Βούβες) 6972957363
9.    Ψωματάκη Μανόλη (Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου) 6974427353

Η ευρύτερη συνάντηση θα γίνει στο χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας (ΟΑΚΑ) στο Κολυμπάρι την Πέμπτη 27/05/2010 και ώρα 7μ.μ.        

Παρακαλείσθε να συμμετέχετε με αντιπροσώπους του Συλλόγου σας και με προτάσεις για τα θέματα που προαναφέρθηκαν και θα συζητηθούν.
Ας ενώσουμε τις φωνές μας! Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο!
Με φιλικούς χαιρετισμούς 

Τα μέλη της προσωρινής οργανωτικής Επιτροπής      

Δεν υπάρχουν σχόλια: