Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
Τελικά μάλλον το πήραν απόφαση μιας και δεν βλέπω φύλο να κουνιέται...πάμε όπως είμαστε και όπως αποφάσισαν για μας. Τρεις δήμοι εις γάμο Καλλικρατικό και προαποφασισμένο με "προξενιό".
Μετά λοιπόν την χαρά που πήραν οι τρεις υποψήφιοι -να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας- αφού τα κρυφά όνειρα τους έγιναν πραγματικότητα, ξεκίνησαν τις δημόσιες διαβουλεύσεις.

Οι συνδυασμοί -λέει -κλείνουν στην Κίσαμο και μάλιστα κάποιοι  υποψήφιοι διαδίδουν ότι έχουν τόσες εφεδρείες,  που αν θέλουν κάνουν και δεύτερο συνδυασμό...τάκα-τάκα!!!!!!
Βέβαια θα υπάρξουν τόσες ανατροπές που όταν με το καλό ανακοινωθούν οι συνδυασμοί θα πέσουμε ….. ξεροί.  Άνθρωποι που δεν είχαν μιλήσει χρόνια, άνθρωποι που σκοτωνόντουσαν μόνο για μια κουβέντα,  τώρα θα είναι «αδελφοί»! Δυστυχώς ο αγώνας τους τώρα δικαιώνεται, αφού φαίνεται καθαρά πλέον, πόσο πολύ αγωνιούν όλοι για την «καρέκλα»! Δεξιοαριστερό ανακάτωμα δεν υπάρχει και ας το λένε μερικοί,  μιας και όλοι οι υποψήφιοι πλέον έχουν απαρνηθεί την κομματική τους ταυτότητα και ΘΑ αγωνιστούν πλέον για το καλό του τόπου.
Οι κομματικές γραμμές έσπασαν, οι κομματικές επιτροπές διαλύθηκαν, μόνο κάτι φανατικοί (δεξιοαριστεροί) που βλέπουν ότι η μπογιά τους δεν περνά πλέον, σκάβουν λακκουβάκια …… προσπαθώντας να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η λύση έρχεται με την παρθενογένεση ηγετών και πρόωρων ηρώων!!
Μέσα σε όλα αυτά και η κάθε νομαρχιακή , του κάθε κόμματος, που προσπαθεί να μας … διαβουλεύση  …. όπως μας έχει χρόνια τώρα διακορεύση!!!
Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: