Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ


Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άσκηση έρευνας-διάσωσης δυτικά της Κρήτης (!) και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων (!!!) πρόκειται να διεξαχθούν στις 23/05 και τις 28/06 και μάλιστα με την σφραγίδα και την έγκριση του ελληνικού κράτους (ΥΠΑ), χωρίς όμως η Άγκυρα να δέχεται τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ! Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε ΝΟΤΑΜ για συνδυασμένες ασκήσεις TASMO και SAR, εντός FIR Αθηνών. Την ίδια στιγμή ανάλογη άσκηση θα γίνει και στα ανατολικά της Κρήτης, ακριβώς στο μέσον της απόστασης Κρήτης-Κύπρου, νότια του Καστελόριζου και εκεί που εφάπτεται η ελληνική και η κυπριακή ΑΟΖ!
Η έγκριση δόθηκε από ελληνικής πλευρά, από την ΥΠΑ, με την υποσημείωση ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος βρίσκεται στα 10 ν.μ., αλλά οι Τούρκοι απέρριψαν και αυτή την υποσημείωση αναφέροντας σε απάντησή τους ότι τα ο ελληνικός ΕΕΧ είναι τα 6 ν.μ.! Η ελληνική πλευρά δεν επανήλθε με άρνηση έγκρισης κι έτσι θα δούμε τουρκικά μαχητικά, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία να ασκούνται νότια της … Καλαμάτας και να παραβιάζουν τον εθνική εναέριο χώρο "στην πλάτη" των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Μάγκες θα μας την πέσουν και από τις δυο μεριές ...οπότε αν "κατά λάθος" δείτε κανένα Φ-16 να πετάει με κόκκινα διακριτικά στον ουρανό μας μην αρπάξετε  τα όπλα …..απλά “σκύψτε” την κεφαλή σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: