Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού στο Τμήμα Τροχαίας Χανίων. Το πρόβλημα αναδείχθηκε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν μέλη του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟΤΑ) με τη διοικητή της Τροχαίας, προκειμένου να ζητήσουν τη συνεργασία του Τμήματος σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
το μέλος του Συλλόγου Μανώλης Χουρδάκης, τόνισε «Ήρθαμε εδώ για να συνεργαστούμε, ως Σύλλογος, με την Τροχαία Χανίων, να διαπιστώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, πόσο μεγάλα είναι και ουσιαστικά, να συνεργαστούμε όπου μπορούμε και να συνδιοργανώσουμε όσες εκδηλώσεις μπορούμε μαζί. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι η Τροχαία έχει μια τρομερή έλλειψη από προσωπικό. Δεν υπάρχει το προσωπικό που χρειάζεται ο Νομός Χανίων. Οι παραβάσεις και η έκταση του Νομού είναι τόσο μεγάλες που αυτό το προσωπικό σε καμία περίπτωση δεν φτάνει. Νομίζω ότι χρειάζεται η συμβολή της Πολιτείας κι εμείς από τη μεριά μας θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε να έχουμε το απαιτούμενο προσωπικό και στο Νομό Χανίων. Η εκατόμβη των θυμάτων που έχουμε στο Νομό θα πρέπει να σταματήσει. θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τροχαία και στο θέμα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς, γιατί πραγματικά εκεί πιστεύουμε ότι είναι το αύριο και είναι οι άνθρωποι αυτοί που μπορούν να καταλάβουν κάποια πράγματα. Επίσης είναι και τα πρώτα θύματα, είτε αυτά είναι στο κάθισμα κάποιου αυτοκινήτου είτε είναι στα πρώτα τους βήματα, με τα μηχανάκια ή τα ποδήλατα στους δρόμους. Θα πρέπει, λοιπόν, να κατανοήσουν τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να μπουν μπροστάρηδες, να φρενάρουν τους ίδιους τους γονείς τους στον τρόπο με τον οποίο οδηγούν». Χ.Ν

Πόσο δίκιο έχουν αυτοί οι πονεμένοι άνθρωποι, που παρά τα προσωπικά τους προβλήματα και την στεναχώρια τους, αγωνίζονται για να μας κάνουν, "ανθρώπους" και οδηγούς! Δυστυχώς στην πόλη μας το φαινόμενο "οδήγηση" έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι καλοί μπαμπάδες αδιαφορούν πλήρως, οι κανακάρηδες σε καθημερινές σούζες και κόντρες με τα πολλά μηχανάκια και από την άλλη η ντόπια αστυνομία ..οσία παρών !!! Όσο για την τροχαία αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα και την τραγική κατάσταση στους δρόμους εθνικούς -επαρχιακούς κατάντησε εισπρακτική εταιρεία του δήμου και του δημοσίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: