Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΛΑΚΚΩΝ ΕΣΚΑΒΕ ΛΑΚΚΟ

Αβγά, ντομάτες και γιαούρτια πέταξαν χθες στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εξαγριωμένοι κάτοικοι του Καστελίου (Πεδιάδος) που αντιδρούν στο σχέδιο “Καλλικράτης”.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός διεμήνυσε ότι δεν δέχεται κανένα ή καμιά αντιπροσωπεία στο γραφείο του και η όποια αλλαγή γίνει στη Βουλή θα γίνει αποδεκτή μόνο εάν συμφωνήσουν ομόφωνα οι τοπικοί βουλευτές!

Λοιπόν εγώ δεν ξέρω τι κάνουν και τι θέλουν οι Ηρακλειώτες, αλλά κρατάω την τελευταία πρόταση του υπουργού! Αλλαγή θα γίνει στον Καλλικράτη, στην Βουλή, μόνο εάν συμφωνήσουν ομόφωνα οι τοπικοί βουλευτές! Λοιπόν κύριε Σκουλάκη, κύριε Δαμιανάκη, κύριε Βαλυράκη μήπως μπορείτε να μας βοηθήσετε; Θέλουμε μια Κίσαμο αντάξια του ονόματος της!!!
-Τι είπατε ; Δεν άκουσα ;
-Άκρα του τάφου σιωπή........ και μετά βγαίνουν κάτι παπαγαλάκια και λένε ευθαρσώς ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ !!! 

Ότι  φταίνε δηλαδή οι "άλλοι" ! ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ 
Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει το παρακάτω γλωσ.......
Λάκων τις ήνοιξε λάκκον ίνα πέσει άλλος Λάκων.
Κάποιος των αγροφυλάκων ανεκάλυψε τον λάκκον.
Ούτω πως ο άλλος Λάκων δεν εισήλθεν εις τον λάκκον.
Πλην, ως γνήσιος τις Λάκων, ήνοιξε κι εκείνος λάκκον.
Έπεσε δε τρίτος Λάκων εις τον νέον τούτον λάκκον, κι όχι ο Λάκων ο τον λάκκον ανορύξας, ον ο Λάκων ήθελε να δει στον λάκκον.
Δια ταύτα πέμπτος Λάκων ήνοιξε κι εκείνος λάκκον.
Κι επληρώθη ο τόπος λάκκων.
Κι ίνα εκφρασθώ ως Λάκων:
«Κάθε Λάκων κι έναν λάκκον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: