Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Επι προσωπικού
της Αλεξίας Π. Μπακογιάννη
Ετούτη την ώρα, που τελείωσαν ουσιαστικά 32 χρόνια πορείας της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, έχω –εκτός από την πολιτική ανάλυση, που την αφήνω σε πολλούς άλλους- κάποιες σκέψεις επί προσωπικού…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεπώς…. Ασυνεπείς
Αν διεκδικεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ αυτή η κυβέρνηση είναι τούτο και μόνο: ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει πει τόσα πολλά ψέματα όσο ποτέ καμιά άλλη κυβέρνηση στον κόσμο.
Έτσι, από το «Λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στο «Δεν υπάρχει μία», από τις εγγυήσεις για τα εργατικά δικαιώματα στην αναθεώρηση των πάντων και τελικά στην ωμή προκλητική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν πια για τίποτα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Γράμμα σ' ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ
Μικρέ μου ή μικρή μου( τι ήσουν άραγε;) θα ερχόσουν στον κόσμο κάπου εκεί το φθινόπωρο, ένα σκληρό -όπως προβλέπεται- φθινόπωρο για την Ελλάδα.
(Ποιο καταραμένο άθροισμα στιγμών, συγκυριών και συμπτώσεων σου στέρησε τη ζωή; Πόσα χρόνια και από τι χτιζόταν το μίσος που σε αφάνισε; Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί που καίνε ανθρώπους; Νόμιζα ότι με τα κρεματόρια είχαμε τελειώσει.) Μικρέ μου ή μικρή μου, θα ήθελα να σου πω για ο,τι δεν θα γνωρίσεις, δεν σε άφησαν να γνωρίσεις...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: