Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ


Την υποψηφιότητά του για το δήμο Χανίων ανακοίνωσε  επίσημα ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, προσδίδοντας εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφερον στην «μάχη» που θα δοθεί για τον δημαρχιακό θωκο.
Κατά την  συνέντευξη τυπου, ο νομάρχης που αποχώρησε πρόσφατα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού αναφέρθηκε στην σημερινή δύσκολη συγκυρία έκανε λόγο για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. «Είναι μια περίοδος κατά την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στη δημόσια διοίκηση, απαλλαγμένη από τον σφιχτό εναγκαλισμό με το κεντρικό κράτος και την γραφειοκρατία, που σχεδόν πάντα συνεπάγεται ταλαιπωρία για τον πολίτη, διαφθορά και αναξιοκρατία», υποστήριξε ο κ. Αρχοντάκης.
Παράλληλα, χαρακτήρισε πρόκληση το σχέδιο «Καλλικράτης», επισημαίνοντας ότι δίνει μια νέα δυναμική ώθηση στην περιφέρεια και επεσήμανε ότι παρά τις δυσκολίες που θα υπάρξουν αποτελεί για τους αιρετούς το μεγάλο στοίχημα.
Δίνοντας και το στίγμα του συνδυασμού του οποίου θα ηγηθεί, ο κ. Αρχοντακης ανέφερε ότι θα απαρτίζεται από πολίτες από όλους τους ιδεολογικούς χώρους ενώ παράλληλα ανέφερε: «Στόχος μου είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o zele poly zele mas ipe oti na ginoyn i alli meli toy giatitin alithia tin kseri mono aytos.
Bgenopoylos tvn Xanion..