Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ;

Η ιστορία
Πέμπτη βράδυ 10.00 μ.μ αστυνομικό μπλόκο στην πλατεία Δημαρχείου μέσα στο Καστέλλι. συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας (απο τα ΧΑΝΙΑ) και ένα περιπολικό (απο τα ΧΑΝΙΑ) "καβαλικεύουν" στην κυριολεξία, το πεζοδρόμιο στην άνοδο προς την Ηρώων Πολυτεχνείου,  κρύβονται πίσω από τα δέντρα και τα λουλούδια και στήνουν "καραούλι" στους ανυποψίαστους οδηγούς που φεύγουν από την συγκέντρωση του Δημαρχείου, για τον βιολογικό!!
Το μπλόκο
- Αδεία -δίπλωμα-ασφάλεια-ζώνες ...όλα καλά! Να κοιτάξουμε και πίσω;
-Ψάξτε!!
Να δούμε και με το φακό κάτω από τα καθίσματα ...
-Δείτε.
- Οκ θα σας γράψουμε- αφού δεν βρήκαν τίποτα άλλο -γιατί δεν φοράει ζώνη ο μικρός που κάθετε στο πίσω κάθισμα.
-Μα σε τέτοιους καιρούς θα μου δώσετε κλήση μέσα στην πόλη για την ζώνη στο πίσω κάθισμα;
-Ναι για την "μη ασφαλή μεταφορά επιβαινόντων"
-Πόσο είναι το πρόστιμο
-80 Ε
Το ρεζουμέ
Πολλοί θα πουν ότι τα παιδιά της τροχαίας κάνουν την δουλειά τους, εγώ πάλι λέω ότι τους στέλνουν να εισπράξουν!!
Μέσα στην πόλη, και δεν μιλάμε για τα όρια της πόλης αλλά 2 χιλιόμετρα μέσα, στην πλατεία του Δημαρχείου, γράφουν για ζώνες στο πίσω κάθισμα....Αν αυτό το δικαιολογεί η συνείδηση αυτών που τους στέλνουν ..τότε  δυστυχώς ζούμε σε παράλογο κόσμο.
Το αποκορύφωμα
Γνωστός πρώην αστυνομικός διοικητής, σήμερα απόστρατος, αφού βλέπει τι συμβαίνει,  τους συστήνεται τους κάνει την παρατήρηση ότι δεν είναι ούτε το σωστό σημείο για έλεγχο αλλά ούτε ο τρόπος που σταματούν τα αυτοκίνητα σε σημείο που κόβουν την ορατότητα, και ενδεχομένως να έχουμε ατύχημα. Τα μαζεύουν και φεύγουν λοιπόν, αφού αυτοί έκαναν τουλάχιστον 5 παραπάνω παραβάσεις, από ότι έκαναν οι οδηγοί που "έγραψαν"!!!!
Η αλήθεια
Ουδείς νόμιμος όταν κινείται μέσα σε πόλη ...αλλά και ουδείς έχει το δικαίωμα να ξεφτιλίζει τους ανθρώπους σε περίοδο που ξεραίνουμε το σκατό μας για να ζήσουμε και ιδιαίτερα όταν σε γράφουν για την ζώνη στο πίσω κάθισμα!!! Δυστυχώς και αλίμονο μας.
Να και η φωτο

1 σχόλιο:

Ιωάννης Κάκανος είπε...

Φίλε Γιάννη.
Έχουμε και λέμε: Το φαινόμενο αυτό που έζησαν οι οδηγοί το ξαναζήσαμε έντονα τις περιόδους που ήταν πρωθυπουργοί οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Σημίτης. Και προανέφερα "έντονα" γιατί ανέκαθεν η εκάστοτε κυβέρνηση για να συμπληρώσει τον κορβανά χρησιμοποιούσε την Τροχαία ως φοροεισπρακτική υπηρεσία! Δυστυχώς ή ευτυχώς ήταν τυχερό μου να υπηρετήσω στα Σώματα Ασφαλείας 25 χρόνια αλλά επειδή δεν δέχτηκα ποτέ τον ρόλο του φοροεισπράκτορα αντιμετώπιζα προβλήματα από τους ανωτέρους μου. Έκανα την δουλειά μου πολύ καλύτερα με περισσότερες συστάσεις και λιγότερα πρόστιμα ή μηνύσεις και αυτές όχι γιατί με διέταξαν, αλλά γιατί έπρεπε...
Στο βιογραφικό μου όπως και σε πάρα πολλά άρθρα μου και ρεπορτάζ αναφέρομαι στην μεγαλύτερη οικονομική ζημιά του 20ου αιώνα από τις ατασθαλίες στην παράνομη κυκλοφορία, τον εφοδιασμό καυσίμων και στις επισκευές των κρατικών οχημάτων. Δυστυχώς κυκλοφορούν παράνομα πάνω από 50 χρόνια και θα κυκλοφορούν έτσι όσο δεν μιλάμε. Ο ένας κούκος δεν φέρνει τελικά την άνοιξη. Κατέστρεψα τη ζωή μου με τον αγώνα μου κατά της κρατικής διαφθοράς και εκτός από εμένα πλήρωσαν άδικα η γυναίκα μου και ο γιος μας. Πως; Με τα πρόστιμα, τις μεταθέσεις, τον ψυχολογικό πόλεμο και τα πειθαρχικά συμβούλια για απόταξη. Μάλιστα για απόταξη! Μην σας κουράζω άλλο, μια άλλη φορά η συνέχεια...
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Η. Κάκανος
www.yanniskakanos.gr

Υ.Γ. Για ότι απορία έχεις, ρώτησε με τηλεφωνικά ή αν θέλεις να συναντηθούμε για να πούμε περισσότερα.