Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Επιχορήγηση 516.900 ευρώ σε δήμους του Νομού Χανίων δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψουν τις δράσεις πυροπροστασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το υπουργείο Εσωτερικών και Αποκέντρωσης έκανε κατανομή το ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ σε όλη τη χώρα για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
Στο Νομό Χανίων διατέθηκε το ποσό των 516.900 ευρώ στους δήμους, προκειμένου να καλύψουν οι ίδιοι δράσεις που σχετίζονται: με τον καθαρισμό περιαστικών δασών, με καθαρισμό και έλεγχο των χωματερών, για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων σε επίπεδο δήμων, για θέματα εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες ασυρμάτους), λειτουργικά έξοδα προσωπικού και καύσιμα.
Οι δήμαρχοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν τα χρήματα αυτά για τις συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να έχουμε και πάλι μια επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο η οποία φέτος κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.


Συγκεκριμένα στο Δήμο Κισάμου 14.900 ευρώ, στο Δήμο Ιναχωρίου 32.900 ευρώ και στο Δήμο Μυθήμνης 13.900 ..... θα χεστούνε στο τάλιρο οι δήμαρχοι!
Με 14.000 θα βγάλουν όλη την καλοκαιρινή περίοδο η οποία μάλιστα κρίνεται από το  υπουργείο ως πολύ κρίσιμη! Εύγε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: