Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τη χρηματοδότηση λιμενικών έργων στον Ν. Χανίων από τη Δ’ προγραμματική περίοδο 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ 2007 - 2013), ζητάει με χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς α) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, β) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, γ) Εσωτερικών και δ) Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης. Ειδικότερα ο κ. Σκουλάκης στην αναφορά του επισημαίνει:
 Για το λιμάνι Κισάμου:
Στον Λιμένα Καβονησίου Κισάμου έχει εγκριθεί το νέο Προγραμματικό Σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο -και ανάλογα με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση- θα πρέπει να εκτελεστούν οι παρακάτω φάσεις έργων, εφόσον πρώτα χρηματοδοτηθούν, ολοκληρωθούν και εγκριθούν οι αντίστοιχες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και στη συνέχεια οι Τεχνικές Μελέτες των έργων.
Φάση Ι: Ολοκλήρωση χερσαίων έργων καθώς και λιμενικών έργων Τμήματος Ημεροπλοίων Λιμένα Καβονησίου Κισάμου.
Φάση ΙΙ: Ολοκλήρωση Εμπορικού Ναυπηγοεπισκευαστικού τμήματος λιμένα Καβονησίου Κισάμου.


Το λιμάνι πάει απο το κακό στο χειρότερο...κατάντησε τόπος για ψάρεμα και για περισυλλογή και τα λέω έτσι για να μην αναφέρομαι συνέχεια ποιοι ωφελούνται απο αυτήν την κατάσταση του λιμανιού, ώστε να γίνομαι γραφικός.
Η πόρτα εισόδου της Κρήτης απο δυτικά κατάντησε να μην πω και εγώ τι;

Αντί να σκεφτούν σοβαρά την μελέτη Ρογκάν και να ξεκινήσουν την μαρίνα, έργο απαραίτητο για την Κίσαμο και το δυτικό μέρος του νησιού, πάμε να φτιάξουμε τα ημερόπλοια ...
Αλήθεια τι είναι τα .....πλοία της ημέρας;

Έχετε παρατηρήσει κύριοι πόσα "φουσκωτά" ρίχνονται κάθε Σαββατοκύριακο απο τα λιμανάκια της περιοχής; Να τι λείπει απο την περιοχή μας!!!
Μήπως αυτά είναι τα ημερόπλοια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: