Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Ήρθε η ώρα του «Καλλικράτη». Σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό το τελικό σχέδιο του, αν και πληροφορίες θέλουν τους επιτελείς του υπουργείου των Εσωτερικών να μην έχουν ακόμη καταλήξει στη διευθέτηση σοβαρότατων ζητημάτων ( όπως για παράδειγμα στον τρόπο επιλογής και εκλογής των νέων αντιπεριφερειαρχών που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς νομάρχες).
Αυτό όμως που τελικά αποφασίστηκε, λένε οι πληροφορίες, είναι ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε το ΠαΣοΚ να δώσει χρίσματα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Και αυτό κατόπιν των συναντήσεων του με τον κ. Ραγκούση ο οποίος μετά το συνεχές «ράβε ξήλωνε» στον «Καλλικράτη» δικαίως θα μπορούσε να ονομαστεί ο επίσημος «εμποροράφτης» του ΠαΣοΚ και των πολιτικών μας εξελίξεων εν γένει.
Ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι με τις συνενώσεις του «Καλλικράτη» , αλλά και τις διάφορες «ψιλών γραμμάτων» παραμέτρους του νομοσχεδίου ο …. «χάρτης θα βαφτεί πράσινος» τελικά.
Μάλιστα το δεύτερο που τον βεβαίωσε είναι ότι «το μαγείρεμα» εκτός των 13 υποψήφιων μικρών πρωθυπουργών (που οι υποψήφιοι θα αποφασιστούν με άκρως δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή από ….τον ίδιο τον κ. Γ.Παπανδρέου), θα περιλαμβάνει και τα ….έδρανα της Βουλής και την πλήρη κατάληψη τους από τους λεγόμενους προεδρικούς του ΠαΣοΚ.
Στην ουσία μαζί με τον «Καλλικράτη» ως την νέα αυτοδιοικητική δομή, θα περιλαμβάνονται η εγκαθίδρυση του ΠαΣοΚ στα πολιτικά δρώμενα των επόμενων χρόνων, αλλά και η εκκαθάριση του ΠαΣοΚ από τα …ενοχλητικά εσωτερικά ρεύματα!
Θα δούμε δήμαρχους …βουλευτές και βουλευτές να γίνονται …δήμαρχοι, ενώ κάποιους σημερινούς δημάρχους να εκτελούν χρέη ….τοπικού αντιδημάρχου και κάποιους σημερινούς βουλευτές να γίνονται …..κλητήρες.
Όμως ο κ. Ραγκούσης βεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου και για ακόμη μια πτυχή του «Καλλικράτη». Το «κομματικό κράτος» του ΠαΣοΚ στον τομέα των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση , όχι μόνο θα παραμείνει αλώβητο, αλλά θα ενδυναμωθεί κιόλας.
Βλέπετε στους υπαλλήλους οι οποίοι σήμερα υπηρετούν στις υπό κατάργηση αυτοδιοικητικές δομές, θα τους δοθεί ….εθελοντικά(…) η δυνατότητα μετάταξης στα νέα σχήματα. Στην ουσία θα σηματοδοτήσει ένα εκτεταμένο κύμα υποχρεωτικών μετατάξεων αλλά και κατάργησης θέσεων. Το μόνιμο προσωπικό σε υπό κατάργηση ή μεταφορά υπηρεσία θα μεταταχθεί αναγκαστικά μετά από περίοδο 3 μηνών ώστε να ….επιλέξουν που θέλουν να μεταταχθούν. Τις τελικές όμως αποφάσεις θα τις πάρει το υπουργείο…..Το μυστικό θα κρύβεται σε μια και μόνο αράδα του νομοσχεδίου.
«Σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις ή αδυναμία στελέχωσης, οι μετατάξεις θα γίνουν υποχρεωτικά και θα αποφασισθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Όσοι δεν δεχτούν την μετάταξη ….θα απολυθούν»;
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: