Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΜΑΣ ΚΤΥΠΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ

Αρνάκι άσπρο και παχύ......
«ΟΧΙ» στη σφαγή εκατομμυρίων αμνών ελέω Πάσχα είπαν ακτιβιστές για τα Δικαιώματα των Ζώων, που στέκονται αντίθετοι με το κρεοφαγικό ξεσάλωμα των ημερών.
Πέρυσι σφάχτηκαν, επισήμως, πέντε εκατομμύρια αμνοί, χωρίς βεβαίως στον αριθμό αυτό να υπολογίζονται εκείνοι που σφάχτηκαν σε παράνομα σφαγεία και σε αυλές σπιτιών, όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος των «Πολιτών για τη Φύση και τα Ζώα» (ΠΟΦΥΖΩ), Ρόζα Μηνακούλη.
Οι λεπτομέρειες των σφαγών, όπως μας τις περιγράφει η ίδια, προκαλούν ανατριχίλα. "Δεν είναι μόνο η σφαγή αλλά και ότι προηγείται ή έπεται αυτής", μας λέει η κ. Μηνακούλη: "Τα αρνιά προς σφαγή στοιβάζονται σε φορτηγά για να ταξιδέψουν από τον έναν τόπο στον άλλο μέσα σε συνθήκες συνωστισμού, χωρίς νερό και φαγητό επί ώρες. Αυτό τους προκαλεί εξαιρετικό στρες και πανικό, ενώ πολλά από αυτά πεθαίνουν πριν φτάσουν στον προορισμό τους."
Εντάξει κ. Μηνακούλη μου ας καταργήσουμε το έθιμο, αλλά με τους βοσκούς τι θα κάνουμε; ..... να τους πούμε να αλλάξουν επάγγελμα;
Οι Βούλγαροι κάνουν χρυσές δουλειές..."Σαν παλαβοί τρέχουν οι Έλληνες, από την ακρίβεια που υπάρχει στη χώρα τους, να περάσουν τα σύνορα, για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους με φθηνή βενζίνη, να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης και είδη ένδυσης από την γειτονική Βουλγαρία!!!"
Οι αλλαγές που επήλθαν στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα «Ούτρινσκι Βέσνικ», ωφελούν στο έπακρο τη φθηνή βουλγαρική αγορά.
Είναι μια εικόνα που απεικονίζει την οικονομική κρίση της Ελλάδας, την ακρίβεια της Ελλάδας και την αναζήτηση φθηνών αγορών από τους Έλληνες, στον άμεσο περίγυρό τους.
Η υγεία στο Μπανανιστάν ....
Στο νοσοκομείο ΝΜΙΤΣ νοσηλεύεται για εξετάσεις ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος χθες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, και ενώ βρισκόταν στο νομό Ημαθίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας με κοιλιακό άλγος. Του έγιναν εξετάσεις και για αξονική τομογραφία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας, καθώς στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου της Βέροιας είχε εξαντληθεί η λυχνία.
Γύρω στις 4 τα ξημερώματα ο υπουργός αναχώρησε για την Αθήνα και όταν έφτασε εισήχθη στο νοσοκομείο ΝΜΙΤΣ.
Από πρώτο χέρι έμαθε ο υπουργός για την παλιοκατάσταση μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: