Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΛΑ ΧΩΡΙΑ

Την μεταφορά τριών εγγειοβελτιωτικών έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση Υπαίθρου 2000-2006» στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) για τους Νομούς Χανίων και Ηρακλείου ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Τα έργα αυτά είναι ήδη συμβασιοποιημένα στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, συνολικής συμβατικής δαπάνης 16.465.003?.
Ειδικότερα, αυτο που μας αφορά είναι η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Έλους:

1) «Κατασκευή λιμνοδεξαμενής Έλους Νομού Χανίων», συμβατικής δαπάνης 3.452.606?
Αφορά την κατασκευή λιμνοδεξαμενής χωρητικότητας 320.000 κυβικών μέτρων νερού που με την εκμετάλλευσή της θα αρδεύεται γεωργική έκταση 500 στρεμμάτων, η οποία σήμερα αρδεύεται πλημμελώς.
Το έργο περιλαμβάνει συγκεκριμένα:
· Κατασκευή λιμνοδεξαμενής Έλους Νομού Χανίων
· Απαλλοτριώσεις
· Αποζημιώσεις ηρτημένης εσοδείας παραγωγών
· Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για τον γεωτεχνικό και ποιοτικό έλεγχο του έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια: