Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΑΞΗ Α

Με μια λιτή ανακοίνωση που δόθηκε και δεν δόθηκε στην δημοσιότητα - εγώ την βρήκα στην σελίδα του δήμου μας- οι τρεις δημαρχιακές μας αρχές μας έδειξαν ότι επιτέλους κάπου συμφωνούν!!!
"Οι παριστάμενοι δήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και επικεφαλής της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι των τριών δήμων Κισάμου, Μηθύμνης και Ιναχωρίου, τοποθετήθηκαν θετικά στην προοπτική εθελοντικής συνένωσης των τριών δήμων Κισάμου, Μηθύμνης, Ιναχωρίου και αποφάσισαν να διερευνηθούν οι παράμετροι και οι πτυχές της συνένωσης καθώς και να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες."
Αυτά λοιπόν τα ολίγα. Ίσως περισσότερα μάθουμε ….. στο μέλλον, μιας και το καλύτερο που δεν ανακοινώθηκε επίσημα, είναι ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πάμε με τους ίδιους δήμους και στις μεθεπόμενες εκλογές θα υπάρξει η πολυπόθητη συνένωση. Φυσικά με κάθε επιφύλαξη αν εν το μεταξύ η κάθε «καλή» κυβέρνηση δεν το κάνει από μόνη της χωρίς φυσικά να μας ρωτήσει!! Το ξανάκανε, ας μην το ξαναπάθουμε!!!

Σίγουρα η περιοχή μας έχει ανάγκη από ένα ισχυρό δήμο, ώστε να εγγυηθεί την ανάπτυξη που όλο έρχεται αλλά ποτέ δεν φτάνει. Φυσικά για να υπάρξει αυτό θα πρέπει να υπάρξει καταρχήν πολύς διάλογος. Διάλογος με ουσία αλλά και με επιχειρήματα ώστε να δοθούν και τα κίνητρα για να μπορέσουμε και εμείς οι πολίτες να πιστέψουμε τους τοπάρχες μας, αν και εφ' όσον τηρήσουν στις αποφάσεις τους και προχωρήσουν στην συνένωση.
Είναι αλήθεια ότι πρέπει να γίνει η συνένωση και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, που εκτός των μπόνους που δίνει η νομοθεσία να μην βρεθούμε και προ εκπλήξεων, ιδιαίτερα κάποιων βουλευτών που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Και εδώ θα την πω την κακία μου, εκνευρίζομαι όταν ακούω από αυτούς τους κρατικοδίαιτους χρόνια τώρα πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ισχυρή, οικονομικά αυτοδύναμη και δημοκρατικά ανεξάρτητη. Ιδιαίτερα για το «ανεξάρτητη» κρατάω χρόνια τώρα τις επιφυλάξεις μου και μάλλον εκεί έπρεπε να είχε γίνει η πρώτη ….. μεταρρύθμιση.
Το πείραμα "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ι" απέτυχε και όσο περνά ο καιρός το εμπεδώνουμε καλύτερα και συνάμα βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε εύκολα αλλά και γρήγορα μεγάλα προγράμματα, καλά έργα, έργα ανάγκης και διαβίωσης. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ λέγε με !!!
Τον νέο Καποδίστρια στην περιοχή μας θα πρέπει να τον φτιάξουμε λοιπόν εμείς, να τον ράψουμε στα μέτρα μας ώστε πραγματικά να λειτουργήσει για όφελος μας.
Να είναι αναβαθμισμένος θεσμικά όσο και λειτουργικά και το σπουδαιότερο να πάψει να βασίζεται σε πρόσωπα που ζουν και βασιλεύουν μόνο για το εκλέγεστε και φυσικά μακριά από νοοτροπίες που έχουν να κάνουν με τις ως και σήμερα γνωστές … κομματικές επιλογές.
Ο δικός μας νέος οικειοθελής Καποδίστριας ας είναι μια ευκαιρία ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, αν το καταλάβουμε αυτό τότε θα αποκτήσουμε το κάτι τις που τόσο μας λείπει.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους που καταρχάς θέλουν το αυτονόητο, και ελπίδα ότι δεν θα μείνουν στον διάλογο που ξεκίνησε, ούτε θα μπουν απότομα όσο και έξαφνα στα αυτιά των τοπικών αρχόντων ενοχλητικά …..κομματικά σφιγγάκια.
Ο νόμος 3463/06 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, δίνει την δυνατότητα της συνένωσης και μάλιστα με οφέλη. Τώρα αν κάποιοι αδρανούν και μάλλον εσκεμμένα κωλυσιεργούν για μια οικειοθελή συνένωση, λόγω της ζεστασιάς που παρέχει η «καρέκλα» τότε υπάρχει και το άρθρο 3 παράγραφος 2 που λέει:
«Οι ενώσεις είναι δυνατόν να γίνουν και κατόπιν τοπικού δημοψηφίσματος κατά τη διαδικασία του άρθρου 216», ………. που ίσως το ζητούν οι απλοί δημότες- πολίτες.
Οι πολίτες σήμερα αγνοούν πολλά από αυτά που πρόκειται να τους συμβούν, γιατί ούτε η στοιχειώδη ενημέρωση υπάρχει από τους αυτοδιοικούντες αλλά και από την άλλη ούτε πολύ ενδιαφέρον από του πολίτες υπάρχει.
Έτσι κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να δημοσιοποιούνται, αλλά και να κατανοήσουν ότι ο αγώνας τους είναι για τους δημότες και μόνο γι’ αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: