Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΤΟΠΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

"Οι ίδιοι οι Σαμιώτες έχτισαν την Κυδωνία της Κρήτης πλέοντας εκεί όχι για το σκοπό αυτόν αλλά για να διώξουν από το νησί τους Ζακύνθιους. Έμειναν στην Κυδωνία και για πέντε χρόνια πέρασαν όμορφα. Τα ιερά που υπάρχουν σήμερα στην Κυδωνία αυτοί τα έφτιαξαν, όπως και τον ναό της Δίκτυννας. Οκτώ χρόνια μετά Αιγηνιώτες τους νίκησαν σε ναυμαχία και τους πήραν δούλους μαζί με Κρητικούς κατοίκους"
Ηρόδοτος ΙΙΙ, 59

Κατά τον Παυσανία "ο Κύδων ήταν γιος του Ερμή και γεννήθηκε στην Αρκαδία. Οι δε Κυδωνιάτες ήταν φιλόξενος λαός και αρκετά γενναιόδωροι και όλα αυτά τα είχαν κληρονομήσει από τον πανάρχαιο αυτόν πρόγονο τους που κάποτε ήταν βασιλιάς της Κρήτης, τουλάχιστον στο δυτικό τμήμα της".

"Η Κυδωνία ήταν κτισμένη στα μεσόγεια του νησιού (όχι παραθαλάσσια) όπως όλες οι μεγαλουπόλεις της Κρήτης(Λυκτός-Κνωσός-Γόρτυνα- Φαιστός).Ήταν κτισμένη δεξιά και αριστερά του Ιαρδάνου ποταμού απέναντι από την νήσο Λεύκη και είχε για επίνειο την Μινώα που απέχει 40 στάδια από την πόλη".(Κατά Βαρύπετρο μεριά κ. Αρχαιολόγοι)
Σκύλαξ περίπλους 18

Δεν υπάρχουν σχόλια: