Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δυο θετικές εξελίξεις είχαμε αυτόν τον καιρό σχετικά με τον Μπάλο και το ακρωτήρι της Γραμβούσας που .... μας ικανοποιούν! Κατά αρχάς υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση του δήμου με το Λιμενικό ταμείο, έτσι πλέον κάποιοι θα πληρώσουν θέλουν και θέλουν, αλλά και κάτι θα εισπράξει και ο δήμος, που από τις δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Βαρουχάκη μόνο τα σκουπίδια από το λιμάνι (Μπάλο-Γραμβούσα) στοιχίζουν στον δήμο πάνω από 45.000Ε (Ξέρετε ποιοι τα πλήρωναν ως και σήμερα; Εμείς!!).
Το δεύτερο βήμα είναι η οριοθέτηση του προστατευόμενου Ακρωτηρίου και την μεταγραφή του στον δήμο μας. Έτσι σήμερα ξεκινάει η τοπογράφηση της Natura και πιστεύουμε από του χρόνου να μπει ένα τέλος στην καταπάτηση αλλά και την ντόπια αδιαφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: