Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ

Αίσιο τέλος είχαν οι συνεχείς παρεμβάσεις του Βουλευτή κ. Στέλιου Γ. Νικηφοράκη προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη συνέχιση λειτουργίας της 1ης Μονάδας Αλεξιπτωτιστών (ΜΑΛ) στο Μάλεμε ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ).
Όπως είχε τονίσει και στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ο κ. Νικηφοράκης (με αριθμό πρωτοκόλλου: 15602/5-3-2009), το κλείσιμο του στρατοπέδου του Μάλεμε θα ήταν επιχειρησιακά λανθασμένο και άστοχο, προσβάλλοντας τη συλλογική μνήμη των ειδικών δυνάμεων. Ως συνεπακόλουθο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλογιζόμενο τη σημασία του στρατοπέδου για την εθνική άμυνα και την ιστορικότητα του, λόγω του βαρύτατου φόρου αίματος που κατέβαλαν οι 29 καταδρομείς για να αντιμετωπίσουν τον Αττίλα στα δραματικά γεγονότα της Κύπρου του 1974, αποφασίστηκε να το θέσει σε πλήρη λειτουργία, εκπαιδεύοντας νεοσύλλεκτους της αμέσως επόμενης ΕΣΣΟ, του Νοεμβρίου 2009.
Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα προσδώσει στο στρατόπεδο του Μάλεμε την αίγλη που ιστορικά επιβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: