Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πυρκαγιές : Ώρα μηδέν – Πολιτική προστασία Δήμου Κισάμου

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 δε δίδαξαν ούτε την κυβέρνηση, ούτε την πλειοψηφία των Δήμων της Ελλάδας.
Οι πυρκαγιές της Αττικής για άλλη μια φορά έδειξαν την ανικανότητα των αρμοδίων να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών και το περιβάλλον μας.
Η εκπόνηση σχεδίου, ο συντονισμός, η εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού και προσωπικού, η χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών παραμένουν μόνο υποσχέσεις οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοιες καταστροφές.
Με βάση το άρθρο 13 του νόμου 3013/2002 δίδονται στους Δήμους συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον τομέα πρόληψης, της ετοιμότητας και του σχεδιασμού.
Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο σε κάθε Δήμο πρέπει να υπάρχει γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Τοπικό Συντονιστικό Όργανο.
Τα χρήματα που δίδονται από την κυβέρνηση στους Δήμους, εκτός από ότι είναι λίγα, δίδονται στη πλειοψηφία με βάση ρουσφετολογικά κριτήρια.
Από την άλλη ,οι Δήμοι, τα περισσότερα χρήματα τα χρησιμοποιούν σε άλλους σκοπούς.
Επίσης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει επεξεργαστεί κανένα σχέδιο ¨Ξενοκράτη¨ σε επίπεδο Δήμων ούτε οι ενώσεις των Δήμων, ώστε να βοηθήσουν στο στήσιμο της Πολιτικής Προστασίας στους Δήμους.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κισάμου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση πρόληψης των πυρκαγιών που περιλαμβάνει τη σύσταση γραφείου Πολιτικής προστασίας , σύσταση Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου και ένα τοπικό σχέδιο ¨Ξενοκράτη¨ στο Δήμο Κισάμου και η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα.
Όμως, με αποκλειστική ευθύνη της Δημάρχου, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα,
με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι περιουσίες των Δημοτών και το περιβάλλον του Δήμου μας σε ένα παρόμοιο περιστατικό πυρκαγιάς.
H μη υλοποίηση σημαντικών αποφάσεων συνιστούν παραβίαση των κανόνων νομιμότητας και των κανόνων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
Αυτά τα φαινόμενα να αποφασίζουν άλλοι για λογαριασμό του Δημοτικού Συμβουλίου είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία και το μέλλον του Δήμου μας
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κισάμου θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα .

Με εκτίμηση
Κουνελάκης Στέλιος
Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: