Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ..ΜΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Για το θέμα της πλατείας Τζανακάκη έχουν γράψει το σύνολο των ανθρώπων που αρθρογραφούν και σχολιάζουν την επικαιρότητα. Δεν ειναι η πρώτη φορά δεν ειναι ούτε η τελευταία που θίγω τα χάλια της κεντρικής πλατείας του Καστελιού. Κάποτε ήταν τόπος συνάντησης, σήμερα καλό ειναι να μην αναφέρω τι έχει καταντήσει. Τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο κλείνουν, απο έλλειψη πελατείας, μιας και κανείς δεν πάει κάπου που δεν του αρέσει. Κατάντια.... και όσοι συχνάζουν ή σύχναζαν εκεί καταλαβαίνουν αμέσως τι εννοώ. Ανεξέλεγκτη παράνομη στάθμευση, συνεχής θόρυβος μια κατάσταση με τους φορτηγατζήδες που θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά αρχηγικά της δουλειά τους λες και τους ανήκει ο χώρος, γκαζάκηδες κάθε λογής τα βράδια να προσπαθούν να μας δείξουν πόσο θόρυβο βγάζει η μηχανή τους, και όλες οι δημοτικές αρχές να έχουν ξεχάσει τις υποσχέσεις τους, μάλιστα ελάχιστοι απο αυτούς τολμούν να πιούν τον καφέ τους εκεί μιας και τα παραπονα έρχονται απο παντού. 
Τα φορτηγά τροφοδοσίας πλέον δεν μοιάζουν με του "Φλάσκα" ειναι τεράστια, δεν κλείνουν τις μηχανές τους επειδή τα περισσότερα ειναι ψυγεία, και σε αυτήν την αλάνα των 200 τετραγωνικών, που κάθε πρωί γίνεται ένας μικρός χαμός, φιλοξενούμε και τον μόνο επισκέψιμο χώρο μας στην πόλη, το αρχαιολογικό Μουσείο. Η αναβάθμιση τη πλατείας πέτυχε... 
Η τετραετία έφυγε δυστυχώς αλλά στην περιοχής ειναι φανερή πλέον η αδιαφορία... και δυστυχώς δεν υπάρχει και κάποιος ή κάποιοι που θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση. Ακόμα και οι συχνές μουσικές βραδιές τα βράδια με κλειστά τα μαγαζιά, ένα γύρω, δεν αλλάζουν την μουντή εικόνα της περιοχής. 
Αλήθεια τι περιμένουν άλλο να συμβεί σε αυτήν την πλατεία για να ξεκινήσουν να κάνουν αυτά που ονειρευόντουσαν μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι πριν εκλεγούν βέβαια... γιατί τέτοια διαχείριση καταστάσεων κάνουν όλοι μας.. αλλά εμείς εκλέξαμε τους καλύτερους για να δούμε κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: