Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ

οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου.
Η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, οδήγησε στην τεράστια αύξηση των κρουσμάτων  τόσο πανελλαδικά , όσο και στον Νομό Χανίων.
Το τελευταίο διάστημα και ενώ η εξάπλωση της πανδημίας καλπάζει, γινόμαστε μάρτυρες των εικόνων ντροπής με ατελείωτες ουρές, έξω από Φαρμακεία, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Τα σημεία ελέγχου που γίνονται δωρεάν rapid test σε όλους τους Δήμους δεν επαρκούν, ενώ το ωράριο λειτουργίας δεν καλύπτει τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και μαθητών. Την ίδια στιγμή τα Κέντρα Υγείας, είναι υποστελεχωμένα και δεν επαρκούν για την ικανοποίηση των αναγκών ιδιαίτερα στην Ύπαιθρο του νομού. 
Την ίδια στιγμή που τα υπάρχουν εκατοντάδες ενεργά κρούσματα στον Νομό Χανίων, το Γενικό Νοσοκομείο πιέζεται και ταυτόχρονα δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του λαού, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Στο Γενικό  Νοσοκομείων Χανίων, η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 100% , ενώ αυξάνονται και οι δείκτες θνησιμότητας. Σε όλη την διάρκεια της πανδημίας το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε Νοσοκομείο μιας νόσου. Πρόσφατα η ορθοπεδική κλινική μεταφέρθηκε στην 'Α χειρουργική για να ανοίξει και τρίτη κλινική covid η οποία είναι ήδη γεμάτη ! 
Ακόμα οι όροι ανοίγματος των σχολείων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που ουσιαστικά είναι σχεδόν ίδιοι με τους όρους που έκλεισαν -ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί- όχι μόνο δεν απαντούν στις μεγάλες ανησυχίες γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά αντίθετα τις αγνοούν προκλητικά. 
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης του ιού», με μέτρα που είναι χρεοκοπημένα και οδήγησαν την κατάσταση εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Σε καμία περίπτωση ο πληθυσμός δεν προστατεύεται με τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50%+1 στα σχολεία, με μείωση των ημερών της καραντίνας για όσους νοσούν, με λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές και φοιτητές ο ένας πάνω στον άλλο. 
 Η κατάσταση που βιώνει ο λαός μας φωνάζει ότι χρειάζεται εδώ και τώρα πρόσληψη προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, μαζικά και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ , αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ. Όλα τα παραπάνω απορρίπτονται από την κυβέρνηση ως ανεπίτρεπτο κόστος για την “οικονομία των λίγων». Η λύση βρίσκεται στην οργανωμένη διεκδίκηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να συμπαραταχτεί άμεσα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί στα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού Χανίων θα πρωτοστατήσουμε το επόμενο διάστημα ώστε να οργανωθεί η διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας στον Νομό μας. Καλούμε κάθε Δημοτική Αρχή να πάρει έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα που αναλογούν ώστε να προστατευθεί η Υγεία και η ασφάλεια του λαού μας.
Εδώ και τώρα χρειάζονται:
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ σε όλους τους δήμους του Ν.ΧΑΝΙΩΝ , καθημερινά προσβάσιμα σε όλο τον πληθυσμό.
Μαζική και δωρεάν διάθεση μασκών αυξημένης προστασίας για όλο τον πληθυσμό δίχως διακρίσεις.
Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και διάθεση ατομικών μέσων προστασίας, όπως οι μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
Αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές και φοιτητές. 
Ανάπτυξη επιπλέον νέων και σύγχρονων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο με πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού για να τις στελεχώσει.
Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα εκατοντάδες οργανικά κενά στο νοσοκομείο Χανιων .Με στελέχωση των Κ.Υ και των περιφερειακών ιατρείων . Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζόμενων στην δημόσια υγεία-πρόνοια.
Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των διαγνωστικών ελέγχων.
Άμεσα πρόσληψη εκπαιδευτικών για να εξασφαλίζεται η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία και να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.
Άμεση αξιοποίηση του χώρου του Θ.Ψ.Π. (πρώην ψυχιατρείο)  και άλλων χώρων σε κάθε Δήμο για στελέχωση και ένταξη στο μηχανισμό αντιμετώπισης της εξάπλωσης της νόσου.
Άμεσα να συγκληθούν τα Δ.Σ των δήμων για να εξετάσουν την πορεία τις πανδημίας και τα μετρά υγιεινής και τους όρους ανοίγματος των σχολικών μονάδων στις περιοχές τους.
Παρασκευή 7/01/2022
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος: Μαρινάκης Αλέκος
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
-XANIΩΝ :          Βουρλάκης Νίκος  Λουτσέτης Μπάμπης
-ΠΛΑΤΑΝΙΑ :      Ανθούσης Δημήτριος, Κουμάκη Αλεξία, Μαριανάκης Στυλιανός
-ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: Μελισσάκης Νικήτας, Zώης  Σταύρος 
-ΚΙΣΣΑΜΟΥ :      Φραγκιουδάκης Γεώργιος 
-ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ : Γεωργιλάκης Γεώργιος, Μαράκης Bαρδης, Λιτσαρδάκης Νίκος, Παπαδάκη Χαριτίνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: