Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ

230% αύξηση στις αφίξεις τουριστών στο “Δασκαλογιάννης” το 2021, σε αναλυτική  έρευνα για τον τουρισμό στα Χανιά από το τμήμα Οικονομίας & Διοίκησης του ΜΑΙΧ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση της τουριστικής έρευνας από το ΜΑΙΧ για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης.
Συγκριτικά με το 2019, σημειώνεται αύξηση στις προτιμήσεις καταλυμάτων, όπως είναι βίλες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα/δωμάτια, ιδιόκτητα σπίτια κυρίως εντός πόλης Χανίων, αλλά και σε περιοχές της ενδοχώρας και κυρίως της περιοχής Κισσάμου.
Η υπόλοιπη έρευνα με πίνακες εδώ

- Είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη που βγάζει σωστά και καλά συμπεράσματα αρκεί να τα "διαβάσεις" και να τα κατανοήσεις και όχι να συνεχίζομαι να υπερηφανευόμαστε παίζοντας το παιχνίδι της αρπαχτής, όπως έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια.
 Βέβαια για να μπορέσουμε να κρατηθούμε εκεί ψηλά θέλουμε πολλά και κυρίως έργα, ειδικά στο οδικό δίκτυο, εκτός βέβαια και απο την απαραίτητη προστασία των φυσικών περιοχών μας που απλόχερα ο Θεός μας έδωσε, αλλά σαν ανίκανοι τις έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας. 
Ας ελπίσουμε οτι ο Δήμος θα μελετήσει την έκθεση κατάλληλα... για να μπορέσουμε να πιάσουμε λίγο τις άλλες περιοχές στα βόρεια μιας και συγκριτικά με αυτές έχουμε πολλά περισσότερα να προσφέρουμε στον επισκέπτη. Η έρευνα ειναι και τζάμπα, για μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: