Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων χθες και η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική. Περισσότερα από 35 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών σημαντικός αριθμός απουσιών από φόβο και αγωνία των γονέων για την προστασία της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, αξιοποίηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης για κάλυψη κενών σε βάρος της ειδικής επιστημονικής στήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, κλειστά ολοήμερα, η κατάσταση στη σχολική καθαριότητα παραμένει όπως όταν έκλεισαν τα σχολεία και οι γονείς συνεχίζουμε να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για μάσκες και τεστ..
Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμμιά πρόβλεψη για την κάλυψη των μορφωτικών κενών των παιδιών και απουσιάζουν αρκετές μέρες από την εκπαιδευτική διαδικασία. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση
Το μόνο που είδαμε από το Υπουργείο ήταν κάποιες ελάχιστες προσλήψεις με τον απαράδεκτο θεσμό των τρίμηνων συμβάσεων. Για τα Χανιά αντιστοιχούν μόλις 16, την ώρα που μόνο την πρώτη μέρα απουσίαζαν λόγω covid 95 εκπαιδευτικοί.
Οι γονείς δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε αυτό. Δε θα ανεχτούμε άλλο να ρισκάρεται η υγεία κα η ζωή των οικογενειών μας στη λογική κόστος όφελος .
Σε συνέχεια της αποψινής συνέντευξής  μας, αλλά και της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ώρα 1 το μεσημέρι  καλούμε τους συλλόγους γονέων, καθώς και τα 5μελή και 15μελή μαθητών στη σύσκεψη στο 2ο δημοτικό ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ώρα 5.30 για να συζητήσουμε από κοινού και να οργανώσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: