Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Κάποιοι θορυβήθηκαν όταν άνοιξε ο φάκελος περιφερειακός πόλης Κισάμου, αλλά είμαι σίγουρος οτι οι καρδιές τους έχουν ξαναγυρίσει στην θέση τους και χτυπάνε πάλι νορμάλ, μιας και είναι γνωστό η τακτική της εδώ μπάντας. Άσχετο βέβαια αν θα γίνει το μεγαλύτερο έργο για την Κίσαμο, μετά τα Λύκεια βέβαια (θα μου κάνει πάλι επίθεση η γνωστή "ανώνυμη" κυρία) αλλά διακρίνω μια προχειρότητα στην αντιμετώπιση του, αλλά και ένα αχταρμά στις κουβέντες των εκλεγμένων μας δεξιά και αριστερά. Δεν ξέρω αν είναι η πρώτη φορά, δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί δημόσια, ενώ ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης με τις δηλώσεις του να είναι υπέρ του περιφερειακού, περιμετρικού, παράκαμψης, .. οι δημοτικοί σύμβουλοι του, να βγαίνουν στην πιάτσα και να δηλώνουν οτι είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο έργο. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουν μια κοινή γραμμή στα της δημοτικής αρχής θέματα, ανοικτά, γιατί και άλλοτε υπήρχαν διαφωνίες αλλά κρατούσαν στάση μουγκαμάρας... Βέβαια αυτόν τον καιρό λείπει και ο κατ΄εξοχήν ισορροπιστής της κατάστασης ο Νεκτάριος και έτσι η κατάσταση είναι ..αχταρμάς.
 Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει ένα συμβούλιο για το θέμα αυτό, αλλά κάποτε θα πρέπει να παραμερίσουν τα τυχών συμφέροντα και να σκεφτούν το καλό της πόλης που εκλέχθηκαν να υπηρετήσουν. Η πόλη δεν πρέπει να συνεχίσει να ανέχεται τα παιχνίδια των λίγων, πρέπει να ξεμπλοκάρει και θα ξεμπλοκάρει με δυο τρόπους ή με το άνοιγμα του δρόμου, του νοτιότερου του σχεδίου της πόλης, ή θα πρέπει να φτιάξουμε την παράκαμψη μιας και όλοι ξέρουμε οτι η Ηρώων Πολυτεχνείου δεν αντέχει τα τόσα αυτοκίνητα. 
Πόσο θα ήταν καλό να είχε τελειώσει ειδικά ο τελευταίος του σχεδίου τώρα μέσα στην πανδημία....
Όσο για τους αντίθετους δημοτικούς συμβούλους, που είναι γνωστοί, έχουν το δικαίωμα να έχουν αντίθετη άποψη επί του θέματος, δημοκρατία έχουμε, αλλά τουλάχιστον ας ρίξουν την προσπάθεια τους να πέσουν τα 30 χιλ. χωματόδρομων εντός της πόλης με άσφαλτο.. έτσι θα απαλύνουν το "πόνο" μας.... και θα έχουν κάτι σαν αντίλογο για τον περιφερειακό.

Υ.Σ. Ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης άραγε θα εκφέρει άποψη για τον Περιφερειακό ή θα το περάσει και αυτός στο ντούκου;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: