Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Η Μεγάλη Σαρακοστή πριν το Πάσχα, είναι χρονικά η μεγαλύτερη αλλά και η πιο σημαντική από όλες τις περιόδους νηστείας και αν και λέγεται επίσημα «τεσσαρακοστή» που σημαίνει 40 μέρες, διαρκεί 48 μέρες, δηλαδή τις επτά εβδομάδες που ξεκινούν την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώνονται το Μεγάλο Σάββατο.
Παράδοση έγινε η δίμετρη λαγάνα σε σχήμα την Κρήτη που φτιάχνει κάθε χρόνο ο Γιώργης ο Χαιρέτης!! 
.... πλούσιοι οι πάγκοι και των ιχθυοπωλείων...με όλα τα εκλεκτά της Θάλασσας που έχουν την τιμητική τους ιδιαίτερα σήμερα. Χταπόδια-αχινοί-σαλάτα του γιαλού- καραβίδες και αχιβάδες...
και φυσικά το φαΐ της ημέρας, λιμπίνους και κουκιά, ψαρές και μαύρες ελιές...
Χρόνια πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: