Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Αν μπείτε στην διαύγεια κάθε δήμου της Ελλάδος, θα δείτε οτι σε κάθε έργο που έχει ημερομηνία παράδοσης, υπάρχει και μια μικρή πάντα παράταση, που δίνει το Δημοτικό συμβούλιο μετά απο αίτηση που καταθέτει ο ανάδοχος του έργου. Όλες αυτές οι παρατάσεις που οι περισσότερες ψηφίζονται ομόφωνα από τα Δ.Σ -θέλουν και δεν θέλουν- δεν αυξάνουν το κόστος του έργου πλην του χρόνου...
Στις 20 Μαρτίου θα έπρεπε να ερχόταν οι αίθουσες προκάτ στην Κίσαμο για να τοποθετηθούν στους χώρους που έχουν επιλεγεί... βέβαια είναι μόλις 16 μέρες και σήμερα, στρατιωτικό μέτρημα λόγω ημερών, για να δούμε αν και εδώ ο εργολάβος -που δυστυχώς ακόμα δεν το μάθαμε- θα βγει συνεπής και θα παραδώσει το έργο ή θα ζητήσει μια σχετική παράταση.
Η αλήθεια είναι οτι λόγω των τελευταίων γεγονότων, που ενδεχομένως να μην παίζουν και ρόλο, η παράταση είναι σίγουρη. Μάλιστα όπως άκουσα απο στόμα εκλεγμένου μας θα είναι ολιγοήμερη και ως και τις αρχές Απριλίου. 
Αρχές Απριλίου ... δεν συντρέχει λόγος να το κουβεντιάζουμε και μάλιστα αν είναι αλήθεια η ημερομηνία μας δίνεται η ευκαιρία να το γιορτάσουμε αν φυσικά μας αφήσει το κράτος να κάνουμε τέτοια συνάθροιση, δίνοντας μας φυσικά και την ευχαρίστηση οτι σε αυτήν την χώρα όλα λειτουργούν ομαλά...και βάση προγράμματος.
Πάντως επειδή τίποτα δεν είναι επίσημο, θεωρώ οτι απο ενημέρωση πάσχουμε, αυτό είναι ένα απο τα βασικά θέματα που ο δημότης εκτός του ότι αναζητά, σε κάποιες φορές πρέπει να απαιτήσει, γιατί μπορεί ο Δήμος μας να μην έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών και να μην φέρει ευθύνη... όπως λέει, αλλά δεν παύει να είναι ο συνδετήριος κρίκος, που αναζητά και προσπαθεί να βρει λύσεις στην αδιαφορία των άλλων.
Η επιτροπή παρακολούθησης των εξελίξεων για τα Λύκεια, που συστήθηκε απο την αρχή των γεγονότων, και άλλαξε στην πορεία μια-δυο φορές, δεν  (ξανα)συνεδρίασε, και μάλλον απλά έγινε για να μας θυμίζει οτι κάναμε και κάτι ..κι εμείς!! 
- Είναι εύκολο να δίνουμε συνεντεύξεις και να αναζητούμε τους λόγους που ένα καρναβάλι δεν έγινε, μάλιστα κατ' αποκλειστικότητα, εντούτοις μια ενημέρωση ανά δεκαπενθήμερο για την πορεία του έργου -μείζονος σημασίας για την περιοχή μας- φαίνεται δύσκολη, δίνοντας μας την αίσθηση οτι μάλλον εδώ η παράταση που σχεδιάζεται θα πάρει όχι χρόνο, αλλά χρόνια.
Για να δούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: