Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

16 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.......

Στενεύουν τα περιθώρια των υποσχέσεων για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Λύκεια Κισάμου. Χθες έγινε μια πρώτη ανοικτή συνάντηση των εκπαιδευτικών των δυο Λυκείων με καλεσμένους τους συλλόγους γονέων και τα 15μελή των σχολείων. Η αλήθεια είναι οτι η ενημέρωση που έχουν, το έχω ξαναγράψει οτι δεν υπάρχει, ειδικά οι καθηγητές, είναι σχετικά μικρή, και ότι μαθαίνουν, το μαθαίνουν απο τους διευθυντές των σχολείων που και εδώ ως και την τελευταία συνάντηση δεν ήταν ούτε και αυτοί στο παιχνίδι των επιτροπών και της ενημέρωσης. 
Το τι ειπώθηκε και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των καθηγητών, που δικαιολογημένα αρχίζουν να αντιδρούν, θα το δούμε στις επόμενες μέρες μιας και η απόφαση τους είναι να ενημερώσουν πρώτα Δήμο και Περιφέρεια και μετά να ξεκινήσουν τις όποιες διαδικασίες πίεσης μπορούν και αντέχουν, ώστε οι μαθητές πρώτοι αλλά και αυτοί να επανέλθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς και τα σχολεία να ξαναγίνουν πρωινά. 
Η αλήθεια είναι οτι και όπως φάνηκε δεν τρέφουν και πολλές ελπίδες οτι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν οτι υπάρχει πλήρης αδιαφορία για το θέμα... και ειδικά για τα παιδιά των σχολείων. Στο σημείο αυτό ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Ζουριδάκης διάβασε μια έκθεση της ψυχολόγου του σχολείου, που λίγο πολύ αναλύει τα προβλήματα που έχουν τα παιδιά και πόσο αδιάφορα έγιναν μετά και την αλλαγή της ζωής τους, καταλήγοντας οτι δεν είναι δυνατόν να προσαρμοστούν τόσο γρήγορα που απαιτεί το σύστημα χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην μάθηση.
Δεν ξέρω τι σπουδαιότερα προβλήματα έχει απ αυτό η δημοτική αρχή μας, αλλά μάλλον πρέπει να αναθεωρήσει την στάση της ειδικά στο κομμάτι "οτι είχαμε να κάνουμε σαν δήμος το κάναμε" και να καταλάβει οτι αυτή είναι ο μοχλός πίεσης και προς την περιφέρεια, και προς την ΚΤΥΠ Α.Ε, αλλά και προς τον υπουργό. Δεν υπάρχουν άλλοι που μπορούν να πιέσουν τις καταστάσεις, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές, ούτε οι γονείς μπορούν να κάνουν αυτά που ο δήμος μπορεί και πρέπει.
Και επιτέλους να καταλάβει ο δήμος οτι η ενημέρωση ΠΡΕΠΕΙ να είναι καθημερινή, στο θέμα Λύκεια Κισάμου, δεν είναι ούτε αυλάκι ομβρίων, ούτε πίσσα σε λακκούβα, ούτε λάμπα που κάηκε, ούτε διακοπή νερού... και μόνο ενημερωμένος ο κόσμος του Δήμου θα μπορέσει να αγωνιστεί και να κερδίσει αυτά που του υποσχέθηκαν. Αυτή την στιγμή όλοι είμαστε στο θέμα αυτό απο την ίδια μπάντα.. κρυφτούλι και παραπληροφόρηση σε ένα τέτοιο μείζον ζήτημα κάνει κακό στο σύνολο της πόλης.
Ας ελπίσουμε οτι και ο φόβος των εκπαιδευτικών δεν θα βγει αληθινός....όπως και τόσων άλλων.  

*Υ.Σ Τελικά τι έγινε με την μελέτη που θα έφτιαχνε η περιφέρεια σε 5 μέρες; Ήδη πέρασαν 15 και δεν βλέπω να κινείται τίποτα στα σχολεία που θα υποδεχτούν τα προκάτ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: