Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ ΩΣ ΤΑ ΝΟΠΗΓΙΑ

Το έργο «Υπόγειες διασυνδέσεις Κρήτης στα πλαίσια της διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα» έχει ήδη ξεκινήσει και το υπόγειο καλώδιο έχει τοποθετηθεί μέχρι την εθνική οδό στο ύψος του Νεροκούρου.
Στην συνέχεια του έργου, θα σκάψουν για το καλώδιο στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού μέχρι το ύψος του Γαλατά και έπειτα θα σκάψουν στην δεξιά πλευρά της εθνικής (στην κατεύθυνση προς Κίσαμο) μέχρι την παραλία περίπου στα Νοπήγεια
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, κ. Μιχαήλ Μπικάκης, ο Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, ο Δ/ντης Νέων Έργων ΑΔΜΗΕ, κ. Κων/νος Τσιρέκης, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ» και των εταιρειών «ΑΤΕΡΜΩΝ-OMEXOM» και «ΑΝΤΥΠΑΣ», ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΑΚ, κ. Φώτιος Καζάσης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Σπυρίδων Ραπάνης, ο Διοικητής Τροχαίας ΒΟΑΚ κ. Παπαδάκης Χρήστος, ο Υποδιοικητής Τροχαίας ΒΟΑΚ, κ. Ελευθέριος Σταγάκης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, κ. Ιωάννης Καψανάκης, ο Αντιπρόεδρος της Διοικοόυσας του ΤΕΕ – ΤΔΚ, κ. Γεώργιος Ευθυμίου. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, οι εργασίες τοποθέτησης θα έχουν διάρκεια οκτώ μήνες ενώ το υπόγειο καλώδιο θα φτάνει από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα μέχρι την Κίσσαμο όπου θα συνδεθεί με το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέσει την Κρήτη με την Πελοπόννησο.

Στην διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκαν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκύψουν από το σκάψιμο του χαντακιού για την τοποθέτηση του υπόγειου καλωδίου και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση. (Δεν ανακοινώθηκαν)

- Αν υπολογίσουμε ότι θα ξεκινήσουν σήμερα από τα Χανιά προς Κίσαμο ( γιατί άραγε να μην ξεκινήσουν ανάποδα;) και θα χρειαστούν 8 μήνες όλοι καταλαβαίνουμε πότε θα φτάσουν στα Νοπήγεια από τον ένα και μοναδικό μας δρόμο ....πάμε όλοι μαζί να μην κάνουμε λάθος :
Νοέμβριος-Δεκέμβριος-Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον βγουν και σωστοί στις προβλέψεις τους που δεν πιστεύω, γιατί όλο κι κάποια κακοκαιρία θα έχουμε χειμωνιάτικα. Σίγουρα η Δημοτική αρχή θα πήρε τις διαβεβαιώσεις για την ταλαιπωρία αυτή και θα έχει και κάποιο εναλλακτικό σχέδιο αν πάθει τίποτα ο δρόμος ειδικά εκεί στου Χατζηδάκη που ..βουλιάζει.
Ας ελπίσουμε οτι όλα θα πάνε καλά..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: