Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ....

 Ανάπλαση Σκαλίδη και Ανοικτά κέντρα Εμπορίου.....
Τι συμβαίνει άραγε σε αυτόν τον τόπο ....ούτε να συνεννοηθούμε δεν μπορούμε;
- Πόση δυσκολία υπάρχει να κάνουμε αυτά που πρέπει ώστε η πόλη να πάρει μπρος και να δούμε όλα αυτά τα ΟΡΑΜΑΤΑ που έχουμε κρυμμένα μέσα μας να παίρνουν σάρκα και οστά; Γράφουμε, λέμε, ανακοινώνουμε, οραματιζόμαστε και στο τέλος ....αναποφάσιστοι!!
- Ανάπλαση Σκαλίδη, Βαρουχάκης- Φρόσω Σκουλάκη προσπάθησαν να κάνουν κάτι...μετά έγινε συνήθεια να μπαίνει στα προεκλογικά φυλλάδια για να τα γεμίζει... δίχως μια μελέτη, δίχως ένα προγραμματισμό, απλά να μπαίνει για να μας θυμίζει ότι κάποιοι θυμούνται και την Σκαλίδη.
- Πρόταση ανάπλασης ιστορικού Κέντρου απο τον ΝΕΣΚ. 
- Μετά ήρθε η ενοποίηση των ιστορικών σημείων της παλιάς πόλης, μια ιδέα που παρουσιάστηκε κιόλας επίσημα στο Δημαρχείο και έγινε από την Νεκταρία Λαινάκη ώστε να δώσει ζωή σε μια διαδρομή ξεχασμένη, με σκοπό την ανάδειξη μνημείων περισσότερο και λιγότερο για την τόνωση του εμπορικού κέντρου..
-Και τέλος τα Ανοικτά κέντρα Εμπορίου ....
- Ιστορικό κέντρο- Ενοποίηση μνημείων -Ανάπλαση Σκαλίδη -Ανοικτά κέντρα Εμπορίου και πάει λέγοντας ...όλα φυσικά στα λόγια...εκτός του τελευταίου που έχει μια έγκριση και 1.700.000 Ευρώ για να προχωρήσει. 
Τελικά τι θα κάνουμε; 
Εγώ ξέρω.... θα κάνουμε το δικό μου... αυτό που γίνεται πάντα το ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μήπως είναι ώρα να βγάζουμε και ονόματα αυτών που δεν θέλουν την ανάπτυξη της πόλης, αλλά ευχαριστιούνται μόνο αν γίνει το δικό τους; Μήπως είναι καιρός όλοι αυτοί που αποφασίζουν για μας να τους ακούμε τι λένε; Μήπως πρέπει όλες οι συναντήσεις να γίνονται δημόσια παρουσία έστω και των 10 που ενδιαφέρονται αντί να κλείνονται σε ένα γραφείο και να σχεδιάζουν το ΤΙΠΟΤΑ;  
Δημοκρατία έχουμε, αλλά όλες οι αποφάσεις που παίρνονται στα κλειστά γραφεία επηρεάζουν άλλους .. και ποτέ αυτούς που τις παίρνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: