Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΟΛΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕ ΤΟΥ

Ένα δίμηνο περίπου ίσως και λιγότερο λειτουργεί άτυπα η δημοτική (παρ)αστυνομία στην πόλη μας, ξεκίνησε νωθρά και μουδιασμένα σαν ιδέα να δούμε αν θα πιάσει και τελικά η Ηρώων Πολυτεχνείου είναι σχεδόν καθαρή, θα έλεγα πολύ καθαρή όση ώρα βρίσκονται εκεί οι υπάλληλοι του δήμου, που δεν έχουν τελειώσει βέβαια και καμιά σχολή, αλλά με μια σφυρίχτρα και με λίγη κουβέντα τα καταφέρνουν μια χαρά. Κάνουν την δουλειά μιας υπηρεσίας που για άγνωστους λόγους, ακόμα και σήμερα, διαλύθηκε ενώ φυσικά θα μπορούσε να επανασυσταθεί αν το θέλαμε. Τέλος πάντων αυτά είναι μικρά γράμματα στην ιστορία της πόλης και δεν είναι της παρούσας στιγμής να αναλυθούν... 
Τις δυο τελευταίες μέρες ο ένας απο τους υπαλλήλους "τροχονόμους" κατηφόρησε και στην μικρή μας πλατεία τις απογευματινές ως και βραδυνές ώρες, με εντολή θα υποθέτω μετά τα ντράβαλα που έγιναν εκεί λόγω κλεισίματος της Σκαλίδη. Το αποτέλεσμα είναι οτι η πλατεία άδειασε απο αυτοκίνητα, άδειασε απο τα ενοχλητικά μηχανάκια και πλέον μπορεί να γίνει πλατεία, με την συνδρομή βέβαια και της Ελληνικής Αστυνομίας που παρέχει βοήθεια σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. (Αν υπήρχε κάποτε η συνδρομή της Ε.Α δεν θα διαλυόταν και η δημοτική αστυνομία στην πόλη μας)
Άρα το πρόβλημα μας είναι οτι όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει αστυνόμευση, πράγμα που ως και σήμερα δεν υπήρχε ειδικά απο την αστυνομία, που δεν έχει και την υπομονή να εξηγεί στον καθένα ξεχωριστά που πάει να παρκάρει παράνομα, οτι δεν επιτρέπεται αυτό. ..όχι οτι δεν το ξέρει και ο άλλος οτι είναι παράνομο αλλά αφού τόσα χρόνια υπήρχε η ανοχή..στο τέλος φτάσαμε στην συνήθεια.
- Για να γίνει μια ισορροπία όμως στην κατάσταση χρειαζόμαστε επειγόντως και άλλους χώρους σταθμευσης. Τώρα είναι λοιπόν η ευκαιρία να δει και ο δήμος τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα που δεν θα μπορούν πλέον να παρκάρουν όπου βρουν και αν μπορεί να προχωρήσει στην δημιουργία των δυο χώρων στάθμευσης που σχεδίαζε, που ενώ ξεκίνησε ορεξάτα κάπου....  κόλλησε. ..και φυσικά να επανδρώσει την δημοτική "αστυνομία" με περισσότερους ή να την επαναλειτουργήσει νόμιμα.
Φυσικά επειδή ζούμε σε μια περιοχή που υπάρχει και το αλλά, και κάποιοι θα αντιδράσουν ίσως με τον δημοτικό "βλεπέ" ο νόμος είναι ξεκάθαρος και λέει ότι... Δήμοι ή Κοινότητες που δεν έχουν συστήσει Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις διαδημοτικής συνεργασίας με όμορους Δήμους ή Κοινότητες που διαθέτουν τέτοια υπηρεσία, κατά τις διατάξεις του άρθρου 222 του ν. 3463/2006, με τις οποίες τους αναθέτουν την άσκηση αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας στην περιφέρεια τους. Με τις συμβάσεις αυτές προσδιορίζονται ειδικότερα οι αρμοδιότητες που θα ασκούνται.
Άρα υπάρχει και η λύση οτι μπορούμε να παρακαλέσουμε τον Παναγιώτη να μας στείλει και κάποιον απο τα Χανιά με στολή, για να μπορεί να γράφει, άνετα!!!
Μόνο με αστυνόμευση θα μπορέσουν να γίνουν όλα αυτά που δεν γίνονται με τα λόγια....αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!!

2 σχόλια:

George είπε...

Δύο παρατηρήσεις στο αρθρο σας. 1. Ο Δήμος Χανίων δεν διαθέτει Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας από το Σεπτέμβριο του 2013. Στη θέση του ιδρύθηκε Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Ελεγχόμενης Στάθμευσης στις αρμοδιότητες του οποίου ΔΕΝ είναι ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης παρά μόνο σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης και 2. Ο Δήμος Χανίων δεν είναι όμορος δήμος με το Δήμο Κισσάμου. ο Δήμος Κισσάμου θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση Δημοτικής Αστυνομίας με πρόσληψη προσωπικού ωστε να αμβλυνθει το μεγάλο προβλημα της διαχειρισης του κοινόχρηστου χώρου

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δεν έχω γνώμη επί της πρώτης παρατήρησης αλλά επί της δεύτερης μετέφερα αυτά που λέει ο νόμος και φυσικά τα Χανιά είναι όμορος δήμος όλων μας, είναι γνωστό χρόνια τώρα οτι και τις μελέτες που δεν μπορούμε να κάνουμε σαν δήμος μιας και δεν διαθέτουμε τεχνική υπηρεσία αυτή μας τις κάνει. Δεν θα κολλήσουμε στο τυπικό όταν στην Κίσαμο υπάρχουν οι πινακίδες που ελεγχόμενης στάθμευσης. Μάλιστα δεν θα ήταν άσχημο να μπουν και παρκόμετρα... επί τούτου!!!