Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΛΙΩΝ.

Η σήραγγα των Τοπολίων φωτισμένη.. είναι ένα έργο τέχνης. Επειδή η χρονιά δεν είναι και απο τις καλύτερες σε τουρισμό, άρα η διέλευση θα είναι σε νορμάλ επίπεδα, καλό είναι να φτιάξουμε όλα αυτά τώρα που έχουμε χρόνο και δεν θα μας ενοχλούν οι πολλοί.
Τα φώτα εντός της σήραγγας δεν ανάβουν όλα και πρέπει να αντικατασταθούν οι καμένες λάμπες και φυσικά χρειάζεται δυο κατατοπιστικές επιγραφές στα σημεία που σταματούν τα οχήματα (μικρομάγαζα) με την ιστορία της σήραγγας (Δήμος-Πολιτιστικός σύλλογος Τοπολίων) μιας και όπως αποδείχτηκε σε ανάρτηση της σήραγγας σε συγκεκριμένη ιστορική σελίδα των Χανίων οι μισοί και παραπάνω νόμιζαν οτι είναι έργο Γερμανών.
Στην διάθεση των ενδιαφερόμενων φώτο του 1933, ενδεχομένως στα Τοπόλια να υπάρχει κάπου και παλαιότερη.
Δείτε και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: