Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

H αγροφυλακή Καστελίου Κισάμου σε μια σπάνια φωτογραφία του 1960. Αν και είναι λίγο ταλαιπωρημένη είναι ένα πολύ καλό στοιχείο για όσους υπηρέτησαν σε αυτό το σώμα που σήμερα δεν υπάρχει. Ιδρύθηκε το 1856 και διαλύθηκε το 2011 και οι αρμοδιότητες της μεταφέρθηκαν στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες. Στην Κίσαμο το 1960 το Αγορανομείο στεγαζόταν στο σημερινό Μουσείο Κισάμου μετά μεταφέρθηκε στον Λουσακιανό δρόμο. Σχεδόν κάθε χωριό είχε τον αγροφύλακα του. Ενδιαφέρον θα είναι να βρούμε που υπήρχαν αγροφύλακες και να συνδέσουμε και τα πρόσωπα της φώτο που δυστυχώς απο τον αγαπητό Ιωάννη Κ. που πήρα την φώτο ηλικίας 90 χρονών δεν τους αναγνωρίζει όλους.
Πάντως διακρίνονται π Γιακουμάκης Θ. ο Κλειδουχάκης απο το Μουρί, ο Κουτσογιαννάκης, ο Ραισάκης, και με πολιτικά Γιακουμάκης πάνω αριστερα πρωτος και Αρετάκης κάτω δεξιά πρωτος που ήταν στα γραφεία του αγρονομείου στο Καστέλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: