Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 ο πρ. Αν. Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από την πρ. Βουλευτή του κόμματος Βάλια Βαγιωνάκη, τον πρ. υποψήφιο Βουλευτή Μιχάλη Χαιρετάκη και συνεργάτες του επισκέφτηκαν την Διεύθυνση Δασών Χανίων και είχαν συνάντηση εργασίας με την Δασάρχη κα Πολύμνια Σκλαβάκη και υπηρεσιακους παράγοντες. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μέχρι και σήμερα άρση λειτουργάς του Φαραγγιού της Σαμαριάς.
Από την πλευρά της η Δασάρχης απέδωσε την καθυστέρηση στην πρόσφατη επαναφορά της αρμοδιότητας από τον φορέα διαχείρισης στη Διεύθυνση Δασών και την μείωση του προσωπικού λόγω των μέτρων για τον κορονοιό. Το αποτέλεσμα ήταν η καθυστέρηση των διαγωνισμών για τις διάφορες εργολαβίες και η αργοπορία στον ορισμό πρωτοκόλλου με τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα λειτουργίας του Φαραγγιού. Ως πιθανή ημερομηνία έναρξης της προσβασιμότητας στο Φαράγγι για το κοινό θεωρείται η 26η Ιουνίου.
Ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε για τους ντόπιους επισκέπτες να λειτουργήσει το Φαράγγι εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες, αν υπήρχε ετοιμότητα και σε ότι αφορά το πρωτόκολλο, αλλά και στην έγκαιρη διευθέτηση των λειτουργικών θεμάτων. Μάλιστα στην παρούσα συγκυρία που έχει πληγεί βαθιά η τοπική οικονομία, ακόμα και μια μέρα καθυστέρησης επιβαρύνει με δραματικές οικονομικές συνέπειες όσους η δραστηριότητα τους βρίσκεται σε άμεση σχέση με τη λειτουργία του Φαραγγιού.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην ανάγκη συνέχισης του προγράμματος διάθεσης από το Δασαρχείο φυτωρίων καστανόδενδρων σε καλλιεργητές του Νομού για την ανανέωση και την αντικατάσταση των νοσούντων δέντρων τους. Ο Γιώργος Μοτάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων περιοχής με μεγάλη καστανοπαραγωγή, που επίσης παραβρέθηκε στην συνάντηση, εξήρε τα ευεργετικά αποτελέσματα της περυσινής δράσης διανομής 1.500 δέντρων και τόνισε την ανάγκη για συνέχιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης. Μετά από επικοινωνία με την Περιφέρεια δόθηκε η διαβεβαίωση ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση με το ποσόν των 7.500 € και επομένως θα συνεχιστεί και φέτος.
Τέλος η κυρία Σκλαβάκη ενημέρωσε αναλυτικά τον Βουλευτή για την στασιμότητα στην υλοποίηση της έκδοσης Δασικών χαρτών. Ο Παύλος Πολάκης διαπίστωσε ότι η έκδοση δασικών χαρτών που είχε δρομολογήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που θα έδινε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά από την αχαρτογράφητη δασική γη, δεν προχωράει από την παρούσα Κυβέρνηση για λόγους που ο καθένας μπορεί να φανταστεί. Διαβεβαίωσε πως θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρέμβει με τον θεσμικό του ρόλο για να προχωρήσει η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: