Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΒΕΧ

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μας, επισκέφτηκε την Κίσσαμο την Πέμπτη 25/6/2020, ο νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρης Βιριράκης και συζητήσαμε θέματα που εδώ και χρόνια απασχολούν την περιοχή μας. Στη συνάντηση με τον κ. Βιριράκη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Μαυροδημητράκης και Θεόφιλος Χριστουλάκης, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Κισσάμου Βασίλης Κουνδουράκης καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης. 
Από πλευράς της η Δημοτική Αρχή επεσήμανε το θέμα που αφορά στην εκπόνηση μελετών από το Λιμενικό Ταμείο για την αποπεράτωση έργων και την αναβάθμιση του Λιμανιού Καβονησίου σε υποδομές και υπηρεσίες το οποίο έχοντας κομβική γεωγραφική θέση θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης ναυτιλιακών εταιρειών και επισκεπτών. Επίσης, έθιξε το θέμα της δημιουργίας μαρίνας που τόσα χρόνια βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων, της προβλήτας στο παλιό Τελωνείο και το ξεμπλοκάρισμα από την Αρχαιολογία του έργου που εκκρεμεί στο ψαρολίμανο-Λίμνη.
Ο κ. Βιριράκης, αναφέρθηκε στο δημιουργία υδατοδρόμιων και επεσήμανε ότι βάσει της νέας νομοθεσίας 4663/2020, επιταχύνονται και γίνονται απλούστερες οι διαδικασίες αδειοδότησής τους στην Ελλάδα. Ο Δήμαρχος, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία στρατηγική ευκαιρία για τον δήμο μας, τόνισε ότι πρέπει να την αξιοποιήσουμε με σκοπό την χωροθέτηση του πρώτου υδατοδρομίου Χανίων στην Κίσσαμο και την εξασφάλιση με αυτό τον τρόπο της καλύτερης διασύνδεσης της Δυτικής Κρήτης με την υπόλοιπη χώρα και δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Ο κ. Ροκάκης, υποστήριξε ότι με αυτή η επένδυση, το λιμάνι της Κισσάμου θα είναι πλέον ελκυστικό στο μέλλον και σε ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες θα επιδιώξουν εμπορική διασύνδεση με την Κρήτη και την Ιταλία, ακόμα και με χώρες της Αφρικής. 
Ευχαριστούμε θερμά τον νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για τις δεσμεύσεις του, αποδεχόμαστε με ενθουσιασμό την διερευνητική πρόταση η οποία θα επιφέρει στρατηγική ανάπτυξη στην Κίσσαμο προς όφελος των πολιτών μας και ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία, επιδιώκοντας συχνή επικοινωνία και ενημέρωση.
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: