Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Ένα απο τα πολλά βήματα που σημάδεψαν με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο την ζωή όλων αυτών των παιδιών αλλά και την ιστορία της πόλης μας, ήταν τα οικοτροφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. Από τα πρώτα του έργα, του μακαριστού Ειρηναίου ήταν η δημιουργία αυτών των εστιών αγάπης και προσφοράς για μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων, που δεν είχαν την πολυτέλεια να έχουν δικό τους ενοικιαζόμενο σπίτι στην πόλη μας. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησε η δημιουργία παρόμοιων Οικοτροφείων στο Κολυμπάρι, στις Βουκολιές, στην Κάντανο και στην Παλαιόχωρα, όπως και εστία για τους  φοιτητές στην Αθήνα. Από τα Ιδρύματα αυτά αποφοίτησαν νέοι και νέες που καταξιώθηκαν, πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινωνία και στον τόπο μας.
 Τις τελευταίες μέρες δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα για την δημιουργία μιας μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας απο τα "παιδιά των Οικοτροφείων", και όπως έψαξα λίγο διαπίστωσα οτι υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες απο το πέρασμα τους μέσα απο αυτές τα ιδρύματα. Χιλιάδες πρόσωπα τα περισσότερα γνωστά αλλά και πολλά άγνωστα. 
Η ιδέα που δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί εκτός βέβαια απο τον χώρο που θα εκτεθεί ... μόνιμα. Γιατί προσωρινά μπορεί να γίνει και υπαίθρια στους ίδιους τους χώρους των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. 
Το υλικό υπάρχει σε πολλούς απο τους μαθητές των ιδρυμάτων, αλλά και των σχολών της Ιεράς Μητρόπολης, όπως υπάρχουν και τα άλμπουμ του μακαριστού Ειρηναίου, με όλα τα παιδιά που πέρασαν απο αυτά.
Για να δούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: