Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΜΠΕΡΔΕΜΑ.....

Τελικά αυτή η περίφημη δωρεά Φυτράκη που τόσο μας απασχόλησε τις τελευταίες μέρες, με το Πολυτεχνείο σαν αρχή, αλλά τον δήμο γιατί δεν κάνει κάτι ώστε να αξιοποιηθεί η δωρεά... μάλλον θα έχει πολλά σκαμπανευάσματα ...ώσπου να ξετελέψει.
Κατά αρχάς φαίνεται εκ πρώτης άποψης οτι ο Φυτράκης δώρησε εν ζωή κάποια στέμματα που όμως μπορεί να μην ήταν όλα και δικά του....μάλιστα δεν είναι κρυφό οτι κάποια στρέμματα δηλώνονται πολλά χρόνια απο άλλη οικογένεια της πόλης, που έχει και συμβόλαια επί της γης αυτής. Δεύτερον δεν είναι και η μοναδική που ισχυρίζεται οτι δεν είναι μοιρασμένη η ιδιοκτησία αυτή, καθώς υπάρχει και τρίτη οικογένεια, εν ζωή ο κύριος διεκδικητής της που έχει μερτικό εκεί.
Και φυσικά το καλύτερο αυτό που είχα ακούσει απο παλαιότερες αναφορές στην περιουσία αυτή, οτι υπάρχουν όροι στην δωρεά αυτή... αλλά μάλλον δεν ήταν σε αυτό το συμβόλαιο αλλά σε άλλο. Η περίοδος της δωρεάς ήταν 25 χρόνια ..που μόλις έληξαν, άρα αν αληθεύει αυτό, το Πολυτεχνείο δεν έχει καμιά αξίωση επί της δωρεάς, αφού δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια εντελώς τίποτα... τώρα μένει να διευκρινιστεί ο όρος, που πάει η δωρεά... που εκ πρώτης άποψης μάλλον γυρίζει στους ιδιοκτήτες!! Το θέμα ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τώρα..... αν είναι αλήθεια οτι ο Φυτράκης δώρησε και ξένη περιουσία;
Απορία προκαλεί βέβαια τόσα χρόνια γιατί δεν ακούστηκε κάτι... αλλά ίσως και να ακούστηκε .. φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν κολλά ο Δήμο σαν διεκδικητής πλην της προσπάθεια; που θα μπορούσε να είχε κάνει τα 25 αυτά χρόνια, ώστε να πιέσει τις καταστάσεις για να γίνει αυτό που είχε στο μυαλό του ο Φυτράκης...
Τώρα βέβαια είναι πολύ αργά.....
Πολύ μπέρδεμα τελικά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: