Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΑΥΡΙΟ

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμβούσας που κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Cretan Daily Cruises, διοργάνωνε την προσκυνηματική εκδρομή για τον εορτασμό της Συνάξεως των Αγίων 12 Αποστόλων, στο νησάκι της Ήμερης Γραμβούσας, δεν έβγαλε ως και τώρα καμιά ανακοίνωση για το τι θα γίνει. ..άρα στο πανηγύρι μόνο όσοι έχουν σκάφος και εφόσον πάρουν και τον παπά μαζί τους.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που δεν θα γίνει ο εορτασμός των Αγίων με πολύ κόσμο, μιας και η πανδημία έχει δέσει και τα ημερόπλοια στο λιμάνι, αλλά και ο σύλλογος δεν έχει τρόπο για να πάει τόσους πολλούς πιστούς.
Πάντως και ο λιμενικός σταθμός Κισάμου δεν ξέρει ως και τώρα αν θα γίνει κάποιο δρομολόγιο, αλλά το θεωρεί αδύνατον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: