Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ... ΑΛΛΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ

Όπως γράφει το Kriti24......
Απορρίφθηκε το αίτημα για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Σούδας, όπως κάνει γνωστό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου σχετικά με την πρόοδο αδειοδότησης δικτύου υδατοδρομίων στην Κρήτη. Στο νησί, όπου σχεδιάζονται επενδύσεις, ύψους 7 δισ. ευρώ, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι, η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής και και μεγάλα τουριστικά έργα, το ενδιαφέρον για ίδρυση υδατοδρομίων είναι υψηλό. Έως σήμερα, αιτήσεις έχουν κατατεθεί για τους λιμένες Ηρακλείου, Σητείας, Ρεθύμνου, όπως, κατά πληροφορίες, και για το Καστέλι Κισσάμου Χανίων.
Ωστόσο, η αίτηση αδειοδότησης υδατοδρομίου στη Σούδα Χανίων απορρίφθηκε «λόγω των αυξημένων πιθανοτήτων δημιουργίας επισφαλών καταστάσεων από τη δρομολόγηση υδροπλάνων, με συνέπεια τη δυσχέρεια της εναέριας κυκλοφορίας των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής” όπως αναφέρει ο κ. Καραμανλής. Στη Σούδα είναι εγκατεστημένες η αμερικανική Αεροπορική Βάση, η Νατοϊκή Ναυτική Βάση που χρησιμοποιείται από τον έκτο στόλο, το Πεδίο Βολής και η 115 Πτέρυγα Μάχης.

-Εμείς μπορεί να έχουμε πολλά "θέλω" και λίγες πιθανότητες να κάνουμε αυτά θέλω μας πραγματικότητα, εντούτοις όπως φαίνεται με το μεγάλο λιμάνι να είναι ακατάλληλο, οι πιθανότητες να μας δώσουν ένα υδατοδρόμιο, εφόσον βέβαια καταθέσουμε την αίτηση και πληρούμε τις προϋποθέσεις, είναι μεγαλύτερες απο κάθε άλλη φορά. Φυσικά όπως είπαμε δεν είναι απο τις προτεραιότητες μας, αλλά μάλλον κάποιοι ήξεραν την απορριπτική απόφαση για την Σούδα, οπότε για να μην πάει χαμένη η ευκαιρία και εφόσον έχουν κάνει αίτηση και οι υπόλοιποι νομοί ... βάζουμε και το Καβονήσι στα σχέδια μας. 
Να και ο λόγος που μας αγάπησαν παράφορα και απότομα .....οι "επενδυτές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: