Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ...

Σπάσιμο της άτυπης συμφωνίας στα νότια απο τον όμορο δήμο Κανδάνου-Σελίνου είχαμε πριν δυο τρεις μέρες για την περίπτωση της αύξησης των εισφορών από το Δημόσιο και για τις χρήσεις του αιγιαλού, βάσει της οποίας όπου οι Δήμοι χρησιμοποιούν τους παραχωρηθέντες κοινόχρηστους χώρους το αντάλλαγμα υπέρ του Δημοσίου αυξάνεται ποσοστιαία από 10% που ίσχυε έως τώρα σε 40% επί των ακαθάριστων εσόδων. Θα θυμάστε οτι οι όμοροι Δήμοι έβγαλαν κοινή επιστολή  και είχαν προσωρινή σύμπνοια απόψεων για αυτήν την αδιανόητη και κατακόρυφη αύξηση εισφορών από το Δημόσιο, όπου ζητούσαν "σκόντο" ..για να τις ανοίξουν!!!!.
Και ενώ δεν θα έβαζαν αμέσως ομπρελοκαθίσματα, τουλάχιστον για το Λαφονήσι, ο όμορο δήμος αποβραδίς έσπασε την συμφωνία και έβαλε πρώτος όπως έκανε και τα παλιά χρόνια καθορίζοντας μάλιστα αυτός που θα βάλει μετά ο δήμος Κισάμου τα δικά του.   
Το οτι θα έβαζαν ομπρελοκαθίσματα στο Λαφονήσι ήταν σίγουρο, όμως όλοι είχαμε πιστέψει οτι λόγω της πανδημίας, λόγω έλλειψης τουριστών, λόγω της αύξησης του χαρατσιού, οτι οι δήμοι θα ασκούσαν μια καθωσπρέπει στάση και θα πίεζαν όσο μπορούσαν την κυβέρνηση να ρίξει λίγο το χαράτσι, αλλά και να έμενε για κάμποσο καιρό καλοκαιριάτικα το ταλαιπωρημένο Λαφονήσι όπως το θυμόμαστε παλιά. Αλλά το αποτέλεσμα μας διέψευσε...έτσι μετά και τον όμορο δήμο και ο δήμο Κισάμου κάνει Δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη για να παραχωρήσει τον αιγιαλό, σε Λαφονήσι-Μπάλο στην εταιρεία του "ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε."...εσπευσμένα!!
Έρχονται οι ομπρέλες.......λοιπόν!!!
Για άλλη μια φορά τα γνωστά κόλπα και απο δω και απο εκεί.. δίχως να υπάρχει ο κοινός παρονομαστής, δίχως δεύτερη κουβέντα για το απαράδεκτο χαράτσι που αποδέχονται οι δήμοι μας, που μας βάζει και σε σκέψεις  ...ρε μπας και το κράτος ξέρει καλύτερα τι γίνεται σε αυτές τις παραλίες; 
Τελικά μάλλον είναι πολλά τα λεφτά εκεί κάτω.....ακόμα και αν μας πάρουν το 40% απο τα ακαθάριστα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: