Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΛΑΤΟΜΕΙΑ-ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ... ΘΟΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΡΑ

 Τις τελευταίες μέρες, και αυτό είναι καλό, λακωνικά και με νόημα σχεδόν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τα Εννιά Χωριά και ιδιαίτερα για την κατάσταση που πάει να ξαναδημιουργηθεί εκεί με την άδεια του κράτους, πρώτα για ερευνητικές εργασίες και στην συνέχεια για την δημιουργία λατομείων ή μεταλλείων ή όπως αλλιώς λέγονται, έχουν τοποθετηθεί δημόσια στις σελίδες τους.
Μια τέτοια τοποθέτηση είναι και του πρώην Δημάρχου Ιναχωρίου κ. Κωστή Κουκουράκη που θέλει να ξεκαθαρίσει αυτά που τις τελευταίες μέρες ακούγονται για την αλλαγή ορολογίας αλλά και για το τι έγινε τόσα χρόνια εκεί.
- Η περιοχή Κισάμου ΔΕ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ και το σύνολο των φορέων έχουν μιλήσει δια μέσου του ΣΧΟΟΑΠ και της ΕΠΜ. Και τα δύο σχέδια απορρίπτουν λειτουργία λατομείων εξόρυξης γύψου. Η αναφορά στη λέξη μεταλλεία είναι θόλωμα των υδάτων μεταλλείο-λατομείο σημαίνει εξόρυξη και μάλιστα στην περίπτωση του γύψου είχαμε επιφανειακή εξόρυξη με εκρηκτικά. Θολώνουν τα νερά όσοι υποστηρίζουν ότι η ΕΠΜ δεν έχει υπογραφή. Δέκα χρόνια αράχνιαζε στο Υπουργείο ήρθε ο Σύριζα δια του Υπουργού Γιώργου Σταθάκη και το υπέγραψε. Ο ίδιος ο Υπουργός είναι ο μοναδικός Υπουργός της τελευταίας δεκαετίας που δεν υπέγραψε περιβαλλοντική αδειοδότηση ούτε ενέκρινε ερευνητικές για λατομεία γύψου. Καλό θα ήταν να δούμε ποιες υπηρεσίες έχουν υποχρέωση επίσπευσης, όχλησης, επιβολής εφαρμογής της διάταξης νόμου περί έργων αποκατάστασης δασικής βλάστησης στα εγκαταλελειμμένα λατομεία-μεταλλεία. Γιατί σαράντα χρόνια η πληγές στο περιβάλλον μένουν ανοιχτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: